17.6 C
Knokke-Heist

De onmisbare impact van Soroptimist Club Knokke Oostkust: Verwennerij, Gezelligheid en Ondersteuning in de Gemeenschap

In het hart van de deelgemeente Heist blijft de Sociale Kruidenier ‘t Schap, mede dankzij de inzet van de dames van de Soroptimist Club Knokke Oostkust, een baken van hoop en ondersteuning voor inwoners met een beperkt inkomen. Deze verborgen parel biedt niet alleen kwalitatieve voedingsproducten, maar schept ook een gemeenschap van solidariteit, vriendschap en buurtschap.

Recentelijk organiseerden de Soroptimisten een verwennamiddag, waar klanten genoten van manicures, verzorgd door schoonheidszorgstudenten van Maricolen Brugge. Deze gebeurtenis bood een gelegenheid om te ontspannen, te socialiseren bij een kopje koffie en taart, en te genieten van de creatieve inspanningen van de kinderen aan de knutseltafel. Elke aanwezige klant ontving bovendien een goodiebag, een tastbare herinnering aan deze warme ontmoeting.

De inzet van de Soroptimisten strekt zich echter verder uit dan ‘t Schap. De club ondersteunt een breed scala aan lokale initiatieven, waaronder Tejo, vzw Kansenfonds, De Vuurtoren, De Kleine Dennen, en Foton expertisecentrum voor dementie. Ook internationale hulp wordt geboden via projecten zoals SOS Oekraïne.

Tijdens de meest recente maandelijkse bijeenkomst, sprak de nieuwe nationale voorzitster Christiane Hozay haar visie voor de komende twee jaar uit. Ze benadrukte de wervelende uitdagingen van onze huidige samenleving en de bereidheid van de Soroptimisten om deze aan te gaan, met de doelstelling om minderbedeelden, meisjes en vrouwen, te ondersteunen om hun toekomst met zelfvertrouwen en nieuwe mogelijkheden in handen te nemen.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen