vrijdag, april 19, 2024
HomeZoute.StyleDe Opkomst, Uitdagingen en Vernieuwing van Familie Beherman in de Belgische Automarkt

De Opkomst, Uitdagingen en Vernieuwing van Familie Beherman in de Belgische Automarkt

In het hart van Bornem, een stad in de provincie Antwerpen, heeft de familie Beherman en vrienden van Knokke-Heist, bekend om hun rol in de automobielindustrie, een nieuwe weg ingeslagen met de oprichting van Bornem Real Estate.


De Behermans, ooit synoniem met de invoer van Mazda in België, hebben hun zakelijke horizon verbreed. Dit volgt op een reeks uitdagingen, zoals het verlies van Mazda in 2007, de ondergang van Saab in 2011, en Mitsubishi’s terugtrekking uit Europa in 2020.

Het verhaal van deze familie begon in 1936 met Joseph Beherman, die Chrysler in België introduceerde. Na de Tweede Wereldoorlog diversifieerde het bedrijf naar andere merken zoals Land Rover en Rolls Royce, maar hun grootste succes was met Mazda, dat ze in 1971 naar België haalden.

Ondanks tegenslagen bleef de familie veerkrachtig. Na de verkoop van hun vastgoed in Ragheno, ontvingen ze in 2021 een aanzienlijke schadevergoeding van Mitsubishi. Dit kapitaal werd geïnvesteerd in de oprichting van Bornem Real Estate, waarmee ze een nieuw hoofdstuk in hun bedrijfsgeschiedenis inluiden.


De familie Beherman heeft zich opnieuw uitgevonden in het licht van veranderende marktomstandigheden, waarbij ze hun financiële en ondernemende expertise blijven aanwenden. Hun verhaal is er een van aanpassingsvermogen, innovatie en doorzettingsvermogen.