Home Cultuur De Party Friex vorig jaar op 2 in de carnaval TOP 100

De Party Friex vorig jaar op 2 in de carnaval TOP 100

Tom Wilborts & Bart Coppens vormen sinds 2013 feestduo PartyfrieX en kwamen al een paar keer langs tijdens één van de carnavalbals in Knokke-Heist. De uit Nederlandse Budel afkomstige Bart is sinds jaren een bekende verschijning in de plaatselijke carnavalswereld. Café eigenaar Tom pakt achter zijn bar regelmatig de microfoon. Op deze plaats komen ze op het idee om samen een carnavalsnummer uit te brengen. Hun debuutsingle Allemaal Voor Jou is direct een knaller en sindsdien zetten ze vele café’s en feesttenten volledig op zijn kop. Nieuwe krakers volgen, zoals Elke Keer Hetzelfde, Deze Kroeg (Ya Ya Yippie), Meter Bier, 90’s Medley, Turbonaise, Leef Voor ’T Weekend. Hun carnavalssingle van 2017, John (Met Zijn Accordeon), haalt de 2e plaats bij de Puur.NL Carnavalskraker. Voor hun single “Ik Moet Zuipen” zijn ze een samenwerking aangegaan met Schorre Chef. De plaat is in 2018 beloond met de Buma.NL Award Grootste Feesthit en is een onvervalste klassieker geworden.
Niet alleen in Nederland, ook onze zuiderburen zijn fan van deze formatie. In 2019 maakten ze twee platen met Mental Theo & Zany: Naar De Klote en Vakantie! Al deze nummers zijn terug te vinden op hun debuutalbum: Partyfreak.
Dit voorjaar presenteren ze de nieuwe single ‘Schele’ met collega Arjon Oostrom samen weten wel hoe ze een feestje moeten bouwen. We kijken alvast uit hoe ze het er vrijdag vanaf brengen tijdens de carnaval TOP 100 op de lokale omroep SEA FUN (106.2 FM)

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers