zondag, april 14, 2024
HomeKnokke-HeistDe Sleutels naar de Toekomst: Nieuwe Start in Oostwinkel

De Sleutels naar de Toekomst: Nieuwe Start in Oostwinkel

Op een stralende vrijdag, die de lente in de lucht liet voelen, was er in de tuinwijk Oostwinkel in Heist een bijzonder feestje aan de gang. De crew van woonmaatschappij Zetus, met de sleutels in de hand, stond klaar om ze te overhandigen aan de trotse nieuwe bewoners van de Noordhinder en De Kreeft. Stel je voor, 13 gezinnen die de deur van hun splinternieuwe stek opendoen, een moment om nooit te vergeten, toch?

Het hele zaakje is het breinwerk van de slimme koppen bij EL architects. Deze helden hebben iets bijzonders geflikt: op de plek waar ooit maar vijf huizen stonden, pronken nu 13 nieuwe woningen. En dat in tijden waarin iedereen schreeuwt om meer woonruimte. Het is een staaltje van hoe je met een beetje slim nadenken en een flinke portie aandacht voor detail, de ruimte die je hebt, maximaal kunt benutten.

Compact Wonen zonder Gluurders

Het nieuwe project is een parel van compact bouwen. Denk aan strakke, duidelijke lijnen die samen een rustgevend straatbeeld vormen. En ondanks dat we het hier over een hoge woningdichtheid hebben – 46 woningen per hectare, om precies te zijn – hoef je niet bang te zijn dat je buurman weet wat je eet bij het avondeten. Privacy gegarandeerd! Dit alles dankzij een slimme schakeling van de volumes, waardoor er ruimte overblijft voor bijvoorbeeld fietsenbergingen. Handig, toch?

Een Straatbeeld met Karakter

In dit project is er voor gekozen om het parkeren en stallen van fietsen individueel te regelen, geen massale parkeerterreinen dus. En de tuinen? Die liggen perfect op de zon, waardoor je altijd wel een plekje in de zon (of schaduw) vindt. Het resultaat is een levendige buurt waar geen twee gevels hetzelfde zijn, en waar de woningen langs de Noordhinder en De Kreeft elk hun eigen charme hebben.

Doorzonwoningen voor Daglicht Deluxe

Elke woning is een doorzonwoning, wat betekent dat je zowel voor als achter grote ramen hebt. Dit zorgt voor lichte woonkamers en een gevoel van ruimte. En het mooie? Dit design werkt voor elke woning, ongeacht de ligging. Zetus heeft maar liefst € 2.126.250 in dit project gestoken – geen kleingeld!

Toekomstgericht Wonen

Guy Demeestere, de voorzitter van Zetus, kon zijn enthousiasme nauwelijks verbergen bij het overhandigen van de sleutels. “Verdichting hoeft niet negatief te zijn,” zei hij, “en we bewijzen dat het kan zonder de lucht in te gaan.” Met zonnepanelen, dikke isolatie en goede ventilatie zet Zetus grote stappen naar een duurzamere toekomst, waarin de bewoners ook nog eens besparen op hun energierekening.

Kortom, een project om trots op te zijn en een fantastische nieuwe start voor de gelukkige gezinnen van Oostwinkel. Wat denken jullie, is dit de toekomst van sociale woningen in Knokke-Heist?