Home Provinciebestuur De speeltijd is voorbij

De speeltijd is voorbij

West-Vlaams provinciegouverneur Carl Decaluwé deed op een persconferentie een oproep om strikt de coronamaatregelen na te leven. Hij legt er de nadruk op dat ze niet meer gaan verwittigen en sensibiliseren. De politie gaat meer controleren en onmiddellijk boetes geven bij overtredingen.

Vanaf vandaag verstrengen de maatregelen in cafés en restaurants. Cafés moeten al sluiten om 23 uur, restaurants mogen open blijven tot 1 uur. Ze gaan dat strikt controleren. “De politie gaat nu al op bezoek bij cafébazen om de regels nog eens goed uit te leggen. De creativiteit met spaghetti’s en croque monsieurs zal niet helpen. Er is maar één regel: hangt er aan het raam een vignet van het FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen ) of niet? Wie niet in het bezit is van zo’n vignet moet om 23 uur sluiten. Het is gedaan met het zoeken naar de achterpoortjes.”

Ook in de kantines van sportclubs gaan ze meer controleren. “Op fiches van de contracttracing blijkt dat daar vaak besmettingen voorkomen. Ik begrijp dat wel. Na het sporten drink je al snel een pintje. In zo’n sportkantine wordt ook heel veel gewerkt met vrijwilligers. Zij kennen de regels misschien minder goed.”

De gouverneur wil ook streng laten controleren op samentroepen. “Dat is zeer moeilijk te controleren. We vragen aan de schooldirecteurs om op te roepen dat de leerlingen onmiddellijk na school naar huis gaan. Het heeft geen zin om een hele dag een mondmasker te dragen en dan na schooltijd elkaar te knuffelen.”

Volgens Decaluwé is het niet de bedoeling om een heksenjacht te organiseren. “We willen streng en kordaat zijn op een eerlijke manier. De speeltijd is voorbij. Ik wil niet dat de West-Vlaamse curves gaan lijken op die van Brussel.”

1 REACTIE

  1. Ik denk dat we met zijn allen nog eens door de zure appel zullen moeten bijten zoals de gouverneur zegt. Doen we dat niet, dan staat ons een ramp te wachten die nog veel erger zal zijn dan de eerst piek in het voorjaar. Het is natuurlijk jammer dat de jeugd, studenten en andere mensen die smachten naar een feest zich niet kunnen vermaken zoals vorig jaar dezer tijd nog het geval was. Dan kon je samen tot in de late uurtjes lekker doorzakken. Dit laatste kunnen we ons momenteel zeker niet veroorloven. Ik denk ook dat de pleziermomenten niet zullen opwegen tegen de verschrikkelijke gevolgen die op de loer liggen want de “corona sluipmoordenaar” is nog steeds in ons midden en trekt zich van onze gevoelens en behoeften niets aan.

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

Het Leven Zoals Het Is Knokke-Heist

Elke week stelt de dienst Burgerzaken van de gemeente een overzicht op van de geboorten, huwelijken en overlijdens van alle betrokken burgers die geen...

Rouwbericht: Luc De Groote, voormalig directeur marketing bij de dienst Toerisme van Knokke-Heist

Luc De Groote, voormalig directeur marketing bij de dienst Toerisme van Knokke-Heist is op zondag 22 november 2020 op 65-jarige leeftijd in Gent overleden aan een slepende...

Het kerstseizoen bij de lokale omroep van Knokke-Heist start op 7 december

Het kerstseizoen bij de lokale omroep van Knokke-Heist start op 7 december! Niemand minder dan Mr. Christmas Michael Bublé opende met één van zijn...

Recente reactie van onze lezers