zondag, augustus 14, 2022
27.9 C
Knokke-Heist
your alt tag'

De tuin is van iedereen

Welkom in de tuin van Scharpoord! Het zomerse cultuurfestival brengt een gratis mix van theater, muziek, comedy en familievoorstellingen in de tuin van het Cultuurcentrum Scharpoord. Bovendien zijn er heel wat foodtrucks en een stijlvolle bar zodat alle bezoekers een topbeleving kunnen ervaren. 
Kom zeker eens langs van 14 tot en met 17 juli en ervaar cultuur op z’n best.

De hele zomer lang kan je in de tuin gebruik maken van gratis (lig)stoelen en spelmateriaal zodat de tuin een plek wordt om elkaar te ontmoeten, te spelen of gewoon lekker te chillen.

Welkom in onze tuin! Het zomerse cultuurfestival brengt een gratis mix van theater, muziek, comedy en familievoorstellingen in de tuin van het Cultuurcentrum Scharpoord. Bovendien zijn er heel wat foodtrucks en een stijlvolle bar zodat alle bezoekers een topbeleving kunnen ervaren. 
Kom zeker eens langs van 14 tot en met 17 juli en ervaar cultuur op z’n best.

De hele zomer lang kan je in de tuin gebruik maken van gratis (lig)stoelen en spelmateriaal zodat de tuin een plek wordt om elkaar te ontmoeten, te spelen of gewoon lekker te chillen.
De tuin is van iedereen!

Ontdek hier het programma van deze vierdaagse cultuurbeleving:   PROGRAMMA CULTUURFESTIVAL     Donderdag 14 juli 17-23 uur   Het cultuurfestival wordt om 17 uur feestelijk geopend met de Swing Star Band, een aanstekelijk feelgood moment vol hits van de ’60s tot nu. 
Om 20 uur start de muzikale komedie The Boat That Rocked. De film speelt zich af in 1966 en volgt een illegale piratenzender op een boot in de Noordzee. Vlij je neer in één van onze strandstoelen, haal wat popcorn en geniet!        Vrijdag 15 juli 11-23 uur   Vanaf vrijdag start het festival al om 11 uur met een sessie Mindful Bewegen, onder begeleiding van bewegingsdeskundige Sara Verhelst. Past vrijdag niet voor jou? Geen probleem! Er is ook een sessie op zaterdag en zondag . 
In de middag trakteert Daan zijn 5+publiek op porties muziek, interactief theater en vertelkunst. Een echt Silent Disco avontuur voor kinderen (en ouders) om 14.30 en 16.30 uur. Ook zo’n fan van Silent Disco? Kom dan zeker eens piepen om 18.30 uur, want deze keer is het de beurt aan de volwassenen. 

Vanaf 17 uur neemt Radio Modern je mee naar de swinging en roaring 50’s met een vintage liveband, een ubercoole dj, het beauty boudoir, een gratis dansinitiatie en een retro photobooth. Een avond om niet te missen!        Zaterdag 16 juli 11-23 uur   Schaken is populairder dan ooit! Onze schaakspecialisten leggen je met veel plezier uit hoe je moet schaken, de hele dag lang. Degenen met ervaring mogen hen zelf uitdagen voor een potje. Wie zal winnen? 

Vanaf 14 uur leggen we de link met het Cartoonfestival dat deze zomer opnieuw doorgaat in het Cultuurcentrum Scharpoord. In de tuin zal ook vanalles te doen zijn rond het Cartoonfestival met het thema ‘Waar is da feestje’. 
  Hoe sluit je het best een dag lachen in het Cartoonfestival af? Met nog meer humor natuurlijk! Om 20 uur zet William Boeva, gewapend met een mond groter dan zijn gestalte, de tuin in vuur in vlam. 

Zaterdag eindigen we met een live muziekoptreden met niemand minder dan Willy Organ. Hij beschrijft zichzelf als: “een blanke, Vlaamstalige, autochtone cis-man die muziek en bijhorende videoclips maakt voor alle zoogdieren, edoch de homo sapiens in het bijzonder”.        Zondag 17 juli 11-23 uur   Na een ontspannende sessie Mindful Bewegen en een goed potje schaken, kan je op zondag genieten van een gezellig apero-moment met live-muziek om 11.30 uur. 

Om 15 uur is het de beurt aan Stok Paard Prins (5+), een sprookjesachtige
en humoristische familievoorstelling over avonturen beleven, proberen, falen en opnieuw proberen. Over liefde vinden op een onverwachte plek.

Tussendoor worden we verwend door een echte Human Jukebox. Deze menselijke muziekmachine kent wel duizend liedjes. Geef jouw voorkeur in en binnen de kortste keren speelt het live jouw favoriet lied! 
Het cultuurfestival sluiten we af met niemand minder dan Camille, bekend van #LikeMe, The Masked Singer en Liefde voor Muziek. Afspraak om 20 uur.  Ontdek hier het programma van deze vierdaagse cultuurbeleving:

2 REACTIES

  1. Hoelang zal het nog duren eer de bewoners rond de tuin van Scharpoord bij de gemeente zullen aandringen om al die festiviteiten te schrappen zodat de rust en stilte terugkeert zoals het vroeger was !

  2. Ook in de Knokkestraat wordt, na de werkzaamheden, een stuk groen (nu reeds omgevormd tot voorlopige parking) definitief opgeofferd en omgevormd tot zone voor allerhande activiteiten.
    Weg met het groen en met de rust…
    Brood en spelen, het is van alle tijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen