zondag, april 21, 2024
HomeCultuurDe Tuinen en het Paleis van Hampton Court: Een Intrigerende Lezing door...

De Tuinen en het Paleis van Hampton Court: Een Intrigerende Lezing door Patricia Gentry-Verhoestraete

Liefhebbers van Engelse geschiedenis en architectuur kunnen hun hart ophalen op 2 januari 2024. Patricia Gentry-Verhoestraete, een gerenommeerde Belgische gids met een indrukwekkende achtergrond in Japanologie en Blue Badge-accreditatie, geeft dan een fascinerende lezing over de Tuinen en het Paleis van Hampton Court. Deze lezing, gehouden in Pavillon Du Zoute, belooft een verrijkende ervaring te zijn voor geschiedenisliefhebbers.

Locatie en Tijdstip

  • Datum: 2 januari 2024
  • Locatie: Pavillon Du Zoute, Bronlaan 4, 8300 Knokke-Heist
  • Aanvang: 14.30 uur

Over het Paleis van Hampton Court

Het Paleis van Hampton Court, gelegen langs de rivier de Theems, is een opmerkelijke historische site. Gebouwd in de vroege 16e eeuw door Kardinaal Wolsey en later geconfisqueerd door Koning Hendrik VIII, is het paleis een schatkamer van verhalen over weelde, complotten, en verraad. Het is ook bekend om zijn spookverhalen en kostbare kunstwerken.

Over de Spreekster

Patricia Gentry-Verhoestraete is niet alleen een expert in Engelse geschiedenis, maar ook een meertalige gids erkend in het Verenigd Koninkrijk. Haar achtergrond in Japanologie en ervaring met educatieve tours maken haar een unieke spreekster voor dit evenement.

Inschrijving en Kosten

  • Inschrijven: Tot uiterlijk 31 december 2023 via email (neos.knokke-heist@telenet.be) of telefonisch (0475.25.20.34)
  • Kosten: Neos leden €10, niet-leden €15

Nieuwjaarsreceptie

Na de lezing is er een Nieuwjaarsreceptie van Neos Knokke Heist. Dit biedt een uitgelezen kans om na te praten over de lezing en te netwerken.