14.2 C
Knokke-Heist
your alt tag'

De vijf kandidaten voor de Pierre Wynants Trophy 2022

In Restaurant Cédric van Mastercook voorzitter Cédric Poncelet hier in Knokke-Heist werden de 5 geselecteerden voor de Trophy Pierre Wynants 2022 voorgesteld.

Twee Nederlandstaligen en drie Franstaligen kruisen op 23 november tijdens Horeca Expo de pollepels en dingen er mee naar de Trophy Pierre Wynants 2022. Zij werden na lezing van hun ingezonden recepten geselecteerd door een jury van Mastercooks: Jo Nelissen, coach van het Belgian Culinary Team, Freddy Vandecasserie, Daniel Molmans, Alain Deluc, Frank Fol, Cédric Poncelet en Pierre Wynants himself.

De kandidaten
De geselecteerde kandidaten zijn: Elien Verhulst, restaurant Vlass in Middelkerke met Commis Shane Verkest, sommelier Kenzo Lauwereins en coach Stefaan Lauwereins; Michaël Van Liere van restaurant De Kruidenmolen in De Haan met Commis Lucas Maes, sommelier Eline Becue en coach Sam Van Houcke; Curtis Mulpas van restaurant van l’IPES in Wavre met Commis Olivier Stuckens, sommelier Cédric Deblandre en coach Frédéric Deroppe; Igor Snyders van Maison Snyders in Oupeye met Commis Dylan Lahaye, sommelier Maxime Germain en coach Olivier Massart en Nicolas Tournay van restaurant Mont à Gourmet in Courcelles met Commis Kévin Bernard, sommelier Arnaud Hamoline en coach Dany Lombart.

Belgisch menu
Voor de Trophy dienen de kandidaten te werken met Belgische producten. Voor het voorgerecht is het basisingrediënt knolselder. Deze dient gecombineerd te worden met seizoensproducten uit de Mystery Box die MABRU (de Brusselse vroegmarkt) zal samenstellen. In het glas komt daarbij de Ruffus Brut Sauvage. Het hoofdgerecht draait rond de Vis van het Jaar, grijze garnalen, die de kandidaten ongepeld geleverd krijgen. Daar hoort een Kasteelbiertje bij, vrij te kiezen: Blond, Tripel, Rouge, Xtra of Donker. Afgesloten moet er worden met een dessert op basis van Callebautchocolade en Rombauts Espresso Royal.

Global Chef Challenge
De winnaar van de wedstrijd ontvangt een gouden medaille en een replica van de trophee. Hij/zij mag ook België vertegenwoordigen op de Europese Chef Challenge en indien daar geselecteerd naar de Global Chef Challenge.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen