18.4 C
Knokke-Heist

De Zoute Grand Prix “Club” nog voor de zomer open

De voorbereidingen voor de Zoute Grand Prix 2023 zijn in volle gang, maar dat betekent niet dat de organisatie stilzit. De nieuwe Zoute Grand Prix Club, opgericht door de broers Bourgoo, gaat de deuren openen van een exclusieve privéclub voor partners van de Zoute Grand Prix. De club, gelegen langs de Sluisstraat in Westkapelle in de oude gebouwen van Hof Ter Mude, zal een referentie worden voor automerken wereldwijd.

Volgens Filip Bourgoo zal de club het hele jaar door een platform bieden voor automerken om hun nieuwste modellen te presenteren. Hij beschrijft de Zoute Grand Prix en haar nieuwe club als een “wondere wereld van high-end auto, kunst en lifestyle evenementen” met een gevarieerd aanbod van rally’s, GT-tours, auto- en kunstexposities, concours d’élégance’s en veilingen.

“Ik vind het jammer dat er zo’n grote subsidie gaat naar een organisatie die zich nu volledig afsluit van de ‘gewone autoliefhebber’. Het lijkt erop dat alleen de rijken toegang hebben tot de exclusieve Zoute Grand Prix Club”, zegt Frederik S.

De Zoute Grand Prix Club zal echter alleen toegankelijk zijn voor uitgenodigde gasten, met een prijskaartje van minstens 200 000 euro per jaar. Dit is teleurstellend nieuws voor de “gewone autoliefhebbers” die gehoopt hadden op gratis toegang.

“Als fervent autoliefhebber ben ik teleurgesteld dat de Zoute Grand Prix Club alleen toegankelijk zal zijn voor uitgenodigde gasten. Het is een gemiste kans om de liefde voor de automobiel te delen met een breder publiek”, zegt Tom V.

De Zoute Grand Prix Club is een van de vele initiatieven van de broers Bourgoo, die ook evenementen organiseren in Durbuy en Engeland. Met de opening van de club hopen ze de Zoute Grand Prix nog meer op de kaart te zetten als een uniek en exclusief high-end auto, kunst en lifestyle festival.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen