HomeZwinregioDe Zwinregio betuigt steun aan getroffen landgenoten

De Zwinregio betuigt steun aan getroffen landgenoten

Naar aanleiding van het noodweer in het zuiden en oosten van het land betuigen ook Kneistikrant, Sea Fun, hetzoute.com en Facebook Knokke-Heist haar steun en medeleven aan de getroffen gemeenten en hun inwoners. Lezers en luisteraars uit Knokke-Heist, Damme, Zeebrugge en Sluis die zich solidair willen tonen en de getroffen mensen willen helpen, kunnen dit doen via de campagne Helpen Helpt van Rode Kruis-Vlaanderen.

In navolging van de oproep van Minister van Binnenlandse zaken Annelies Verlinden vraagt het stadsbestuur alle Bruggelingen die zich solidair willen tonen om dit in de eerste plaats te doen via de hulpactie Helpen Helpt van Rode Kruis-Vlaanderen

In elk geval is op dit moment niet aangewezen om op eigen initiatief af te zakken naar het getroffen gebied. Wie vakantieplannen heeft in de regio, of met een reisroute doorheen het gebied, informeert zich best voor vertrek over een eventuele impact van de overstromingen.

DEEL ZOVEEL MOGELIJK VIA SOCIALE MEDIA DIT ARTIKEL

Hoe kan je helpen?

Rode Kruis-Vlaanderen en Croix-Rouge de Belgique slaan de handen in elkaar om de noodhulp naar aanleiding van de  overstromingen te coördineren. 

Het Rode Kruis is op heel veel plaatsen aanwezig en kan daardoor snel in actie schieten en noodhulp bieden. Sneller en efficiënter dan wie ook. Daarom lijsten we nu in eerste instantie de heel concrete noden in de getroffen regio’s op. Op basis van die analyse zullen concrete noodhulpacties ondernomen worden.

Hoe kan je nu hiertoe bijdragen?

Financiële solidariteit

Via het rekeningnummer BE70 0000 0000 2525 kan je je gift storten. (BIC: BPOTBEB1)

Voor een giftbedrag vanaf € 40 op jaarbasis ontvang je een fiscaal attest. Hiermee is het giftbedrag voor 45% fiscaal aftrekbaar. 

Als vrijwilliger meewerken

We zullen nood hebben aan veel handen. Meld je hier aan als kandidaat vrijwilliger en we houden je verder op de hoogte over de taken die zich aandienen.

Heb je zelf een hulpvraag, dan kan je die hier stellen.

Wil je als bedrijf een bijdrage leveren, contacteer dan relatiebeheer@rodekruis.be.

Goederen doneren: goed idee? 

We appreciëren de bereidheid van de mensen om in actie te schieten en talrijke initiatieven te nemen. We krijgen veel vragen over waar en hoe er goederen kunnen gedoneerd worden. We bekijken momenteel waaraan er een nood zal zijn, en hoe we de organisatie in functie van die concrete noden kunnen aanvatten. Dat vraag tijd en overleg. We vragen jullie begrip en geduld hiervoor en te wachten met goederen binnen te brengen. Wanneer we gericht kunnen starten, zullen we hierover communiceren. 

DEEL ZOVEEL MOGELIJK VIA SOCIALE MEDIA DIT ARTIKEL

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je reactie op het artikel.
Graag je naam hier.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers