16.1 C
Knokke-Heist
woensdag, oktober 20, 2021

Deen Johan Price-Pejtersen wint WK tijdrijden bij de beloften

Florian Vermeersch heeft ons land een derde WK-medaille bezorgd op het WK tijdrijden. De 22-jarige prof van Lotto-Soudal pakte het brons bij de beloften na een geweldige slotkilometer in Brugge. Het goud was voor de Deen Johan Price-Pejtersen, voor de Australiër Lucas Plapp.

Een grote afspraak voorbereiden op de rollen? Mathew Hayman bewees in Parijs-Roubaix van 2016 dat het geen hinderpaal mag zijn, landgenoot Lucas Plapp bevestigde dat voorbeeld. 

De 20-jarige Australiër had enkele weken geleden zijn elleboog gebroken in de Ronde van de Toekomst, maar maalde het asfalt tussen Knokke-Heist en Brugge fijn. 

Nagenoeg iedereen beet zijn tanden stuk op de tijd van de toekomstige prof van Ineos Grenadiers, maar het venijn zat toch in de staart. 

Europees kampioen Johan Price-Pejtersen (22) liet Plapp bij het eerste tussenpunt niet los, had zijn inhaalbeweging al ingezet bij het tweede meetpunt en werkte zijn slotoffensief in stijl af. 

Hij barstte na zijn gouden triomf in tranen uit: voor de Denen is het een pleister op een onherstelbare wonde na het overlijden van ex-renner en analist Chris Anker Sorensen zaterdag. 

Ons land bevestigde dan weer zijn status als tijdritnatie: Florian Vermeersch (22), politicus, student én prof bij Lotto-Soudal, maakte zijn ambities waar en lag voortdurend op medaillekoers. 

Het verschil tussen net wel en net niet draaide in zijn voordeel uit dankzij een geweldige slotkilometer. Jenno Berckmoes werd 22e.

ituitslag WK tijdrit beloften

  naamresultaat
1Johan Price Pejtersenin 34’29″75
2Luke Plapp+ 10″24
3Florian Vermeersch+ 11″39
4Søren Wærenskjold+ 13″42
5Mick van Dijke+ 24″41
6Daan Hoole+ 39″91
7Ethan Vernon+ 43″78
8Michel Heßmann+ 48″29
9Filippo Baroncini+ 57″85
10Magnus Sheffield+ 58″95

Bron Sporza

Lees ook deze artikels

- Advertisement -

Kneistikrant gebruikt cookies. Als je verder kijkt aanvaard je dus ook onze cookies!