18 C
Knokke-Heist

DEME mag belangrijk offshore windenergie contract voor Franse eilanden Yeu en Noirmoutier realiseren

DEME heeft twee transport- en installatiecontracten kunnen tekenen voor de funderingen en het offshore transformatorstation voor het offshore windmolenpark van de eilanden Yeu en Noirmoutier.

Het Belgische bedrijf met heel wat werknemers in onze regio heeft eerder al grensverleggende technologieën ingezet bij het Saint-Nazaire-project. Voor het nieuwe project zal DEME opnieuw zijn geavanceerde boortechnologie en hergebruikte apparatuur inzetten van Saint-Nazaire. Het project zal uitgevoerd worden door het consortium Éoliennes en Mer des Îles d’Yeu et de Noirmoutier. Het transport en de installatie van de monopile funderingen, overgangsstukken en transformatorstation zullen worden uitgevoerd door DEME’s offshore installatie schip ‘Innovation’. De installatie van de monopile funderingen, het transformatorstation en de topside zijn gepland voor de eerste helft van 2024.

De locatie van het windmolenpark is echter uitdagend omdat het gebied rotsachtig is en te maken heeft met zware zeegang. In het project zullen innovatieve methodologieën en DEME’s geavanceerde technologieën worden ingezet om de funderingen veilig en efficiënt te installeren. Het windmolenpark zal tegen 2025 schone energie leveren aan bijna 800.000 mensen, meer dan de huidige bevolking van het Vendée departement, en bijdragen aan de voortdurende inspanningen van Frankrijk om koolstofneutraal te worden.

Met een waarde van meer dan 300 miljoen euro vertegenwoordigen de gecombineerde contracten een aanzienlijke investering. Yves Chiffoleau, Business Unit Director South Europe bij DEME Offshore, is verheugd over het project en kijkt uit naar de samenwerking met de klant om schone energie te leveren aan duizenden Franse huishoudens. De krantenkop voor dit verhaal is: “DEME wint belangrijk offshore windenergie contract voor Franse eilanden Yeu en Noirmoutier.”

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen