18 C
Knokke-Heist

DEME Offshore krijgt grote opdracht voor transport en installatie van inter-array kabels in windmolenpark Empire Wind 1 en 2 langs de oostkust van de Verenigde Staten

Empire Offshore Wind, een samenwerking tussen Equinor en bp, heeft een opdracht gegund aan DEME Offshore met heel wat werknemers in onze regio, voor het transport en de installatie van inter-array kabels voor de offshore windmolenparken Empire Wind 1 en 2. Dit is een aanzienlijke opdracht (1) waarbij DEME Offshore US verantwoordelijk zal zijn voor het transport en de installatie van de inter-array kabels, met een totale lengte van meer dan 350 km. Empire Wind 1 en 2, gelegen aan de oostkust van de Verenigde Staten, zullen een belangrijke bijdrage leveren aan de ambitieuze doelstellingen van New York voor schone energie en het klimaat.

De installatie zal worden uitgevoerd door een kabelinstallatie-schip uit de vloot van DEME in twee campagnes. Op dit moment bedient het bedrijf het state-of-the-art kabelinstallatieschip ‘Living Stone’ en deze zal worden bijgestaan door een tweede DP3 kabelinstallatieschip, de ‘Viking Neptun’, in Q1 2023. Deze toevoeging aan de vloot bevestigt DEME’s kabelinstallatie-capaciteiten en hun leidende positie op de markt.

Sid Florey, President van DEME Offshore US, zegt: “We zijn erg trots dat Equinor DEME Offshore US deze twee uitzonderlijke projecten heeft toegewezen. De uitstekende track record van DEME en hun vermogen om grote kabelprojecten veilig en efficiënt uit te voeren, gecombineerd met onze robuuste technische oplossing voor de Empire Wind-projecten, zijn de sleutelfactoren voor ons succes met de toewijzing van deze opdracht.”

Daarnaast benadrukt deze opdracht de voortdurende uitbreiding van ons US-portfolio via ons kantoor in Boston en onze verplichting tot de toekomstige groei van de US offshore windmarkt. Empire Wind 1 en 2 worden ontwikkeld door een 50-50 samenwerking tussen Equinor en bp. Equinor zal de exploitant zijn gedurende de ontwikkeling, bouw en bedrijfsfase van de projecten. Eenmaal gebouwd zullen Empire Wind 1 en 2 een geïnstalleerde capaciteit van meer dan 2 GW hebben en zullen ze meer dan 1 miljoen huizen in New York voorzien van stroom.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen