woensdag, mei 22, 2024
HomeHaven / ZeebruggeDEME verwerft baggercontracten in India, Malediven en Maleisië

DEME verwerft baggercontracten in India, Malediven en Maleisië

DEME, een prominent bedrijf in de baggerindustrie met heel wat medewerkers in onze regio, heeft zijn voetafdruk in Azië vergroot met het verwerven van meerdere baggercontracten in India, de Malediven en Maleisië. Deze nieuwe projecten onderstrepen DEME’s langdurige betrokkenheid en bewezen expertise in deze regio.

India: Kakinada en Mumbai Havens

In de Indiase haven van Kakinada, een locatie waar DEME regelmatig baggerwerkzaamheden uitvoert, bestaat het nieuwste contract uit het verdiepen van bestaande ligplaatsen, draaicirkels en zowel binnen- als toegangskanalen tot een diepte van 18 meter. De verwachting is dat de werkzaamheden, die in het eerste kwartaal van 2024 zullen aanvangen en doorlopen tot de tweede helft van 2024, uitgevoerd worden met hopperbaggeraars.

Daarnaast heeft DEME een contract gesloten met de Jawaharlal Nehru Port Trust in Mumbai, India’s toonaangevende containerhaven. Hier zal het bedrijf onderhoudsbaggerwerkzaamheden verrichten in het hoofdtoegangskanaal van de haven en Jawaharlal Nehru Port, met inzet van hopperbaggeraars en een waterinjectiebaggeraar tussen 2023 en 2024.

Succes in Goa

In Goa heeft DEME al succesvol de eerste campagne van onderhoudsbaggerwerkzaamheden voltooid in de haven van Mormugao. Deze werkzaamheden maken deel uit van een meerjarige overeenkomst die loopt tot 2026.

Nieuwe Projecten in de Malediven en Maleisië

DEME keert terug naar zowel de Malediven als Maleisië. In de Malediven zal het bedrijf baggerwerkzaamheden uitvoeren voor twee resorts, gelegen aan het Ranfaru Rif en de Vaavedhdhifaru Lagune, waarbij de werkzaamheden starten in het vierde kwartaal van 2023 en doorlopen tot in de eerste helft van 2024. In de haven van Samalaju in Maleisië is DEME gecontracteerd voor onderhoudsbaggerwerkzaamheden in het toegangskanaal.

Impact en Toekomstperspectieven

Deze reeks contracten bevestigt DEME’s reputatie als een betrouwbare partner in complexe baggerprojecten en versterkt haar positie in de Aziatische markt. Het bedrijf zet hiermee een belangrijke stap voorwaarts in zijn langetermijnstrategie om zijn aanwezigheid in de regio te consolideren en uit te breiden.