Home Cultuur Deuren foto-expo MOØDe van Anton Corbijn vervroegd weer open

Deuren foto-expo MOØDe van Anton Corbijn vervroegd weer open

Begin november moest de foto-expo MOØDe van topfotograaf Anton Corbijn door de strengere coronamaatregelen noodgedwongen een rustpauze nemen. Vermoed werd dat dit tot ten minste 13 december het geval zou zijn, maar dankzij de recente versoepeling kan de expo nu toch al opnieuw de deuren openen. Vanaf maandag 7 december kunnen fotoliefhebbers wederom terecht in Cultuurcentrum Scharpoord voor deze indrukwekkende tentoonstelling met de iconische portretfotografie en modecultuur van topfotograaf Anton Corbijn. De expo loopt nog tot en met zondag 18 april 2021.

In MOØDe presenteert de internationaal toonaangevende fotograaf en filmmaker Anton Corbijn (°1955) beelden uit zijn rijke oeuvre waarin hij de cross-over opzoekt tussen fotografie en de modewereld, en daarmee de termen ‘mood’ en ‘mode’ in de meest ruime zin omarmt.

Sinds de opening eind september verwelkomde de foto-expo MOØDe van Anton Corbijn ruim 10 000 fotoliefhebbers. Een groot succes gezien de beperking in het aantal bezoekers die via goed uitgedokterde timeslots de expo in alle rust bezochten. De bijna 200 meesterwerken werden keer op keer gesmaakt en overspoeld door laaiend positieve feedback.

Iconische status

De portretten die Corbijn maakte van Kate Moss, Alexander McQueen of van Naomi Campbell hebben inmiddels een iconische status verworven. Als visual director achter Depeche Mode en door zijn decennialange samenwerking met onder meer U2 heeft hij een stempel gedrukt op hoe wij kijken naar een belangrijk stuk hedendaagse cultuur.

Kruisbestuiving van mode en fotografie

Fotografie speelt een hoofdrol in de wereldwijde modecultuur en -industrie. De fotografie bepaalt in grote mate hoe we naar een modeontwerp kijken en fotografie wordt door ontwerpers ingezet om hun visie en visuele identiteit kracht bij te zetten. De trendgevoelige en steeds veranderende modewereld werkt samen met fotografen en visual artists die niet alleen de realiteit vastleggen, maar haar ook creëren. Voor de fotografie is het eigen visuele universum van die modewereld dan weer een heel dankbaar onderwerp. Met MOØDe bewijst Anton Corbijn dat mode overal is.

Opnieuw open vanaf maandag 7 december 2020 tot en met zondag 18 april 2021

Dagelijks: 10 – 18 uur (laatste tijdslot om 17 uur)

Tickets enkel online beschikbaar via de website www.fotofestival.be.

Cultuurcentrum Scharpoord, Maxim Willemspad 1, 8300 Knokke-Heist

Foto: © Thibaut De Groote

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers