5.9 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Diamanten huwelijksjubileum voor Jaak Van den Abeele en Marie Verstraete 

Op 6 december 1962 stapten Jaak Vanden Abeele en Marie Verstraete in het huwelijksbootje. Onlangs kwam schepen Kris Demeyere bij het echtpaar langs met een champagnebox om hen te feliciteren voor hun diamanten huwelijksjubileum.  

Het echtpaar heeft 3 kinderen. Hun dochter werkt als verpleegster en hun oudste zoon is vertegenwoordiger voor Facq. De jongste zoon is kunstschilder en beeldhouwer en geeft les in Sint-Lucas Brussel. Ze hebben 4 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen. Alle kinderen wonen in Brussel. 

Jaak en Marie hebben elkaar ontmoet op de 20ste verjaardag van Marie. Ze kenden elkaar al van zien, maar daar hebben ze elkaar echt leren kennen. Een dik jaar later zijn ze getrouwd. 

Sinds 1 februari 1963 runde het echtpaar gedurende 32 jaar lang samen een slagerij/traiteur in Brussel. Jaak zijn ouders zijn afkomstig van Maldegem en hadden ook een slagerij. Marie haar ouders zijn afkomstig van Sijsele-Damme. Jaak zijn broer was toen ook al beenhouwer in Schaarbeek en vond dat er meer te verdienen was in Brussel. Toen er een beenhouwer over te nemen stond in Ganshoren dicht aan de basiliek van Koekelberg hebben ze niet getwijfeld. Het was echter wel een grote uitdaging, vooral de Franse taal was aanpassen maar dat liep snel los. Na dat ze gestopt zijn met de slagerij zijn ze buiten Brussel gaan wonen, richting Hamme Merchtem.

Zo’n 10 jaar geleden zijn Jaak en Marie naar de mooie gemeente Knokke-Heist verhuisd en de kinderen zijn in Brussel gebleven. Jaak en Marie trekken er graag op uit met de fiets of gaan wandelen, samen of met vrienden. Het echtpaar kent Knokke-Heist al lang want ze kwamen hier vaak op vakantie met de kinderen. 

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen