18.9 C
Knokke-Heist

“Dictator Dirk” veroorzaakt controverse in Brugge, terwijl nieuwe cartoonist de strijd aangaat in onze krant

De wekelijkse strip “Dictator Dirk” verdeelt lezers Brugge, terwijl de Kneistikrant een nieuwe cartoonist verwelkomt. Dit als onderdeel van de ambitie om de lezersaantallen verder te vergroten.

Elk weekend zal Lipie een cartoon verzorgen voor de Kneistikrant rond de figuur van Koning Piet I

“Dictator Dirk”, de wekelijkse strip over Burgemeester Dirk De fauw uit Brugge, roept gemengde reacties op onder de lezers van de krant van West-Vlaanderen. Sommigen prijzen het als geniaal en gedurfd, terwijl anderen het bestempelen als flauw en platvloers. Desondanks blijft de strip een vaste en populaire waarde in de krant.

Parallel aan de controverse rond “Dictator Dirk”, is de Kneistikrant al jaren op zoek naar een vrijwillige cartoonist die het leven in de Zwinregio wil illustreren. Knokke-Heist, de Europese hoofdstad van de cartoon, verwelkomt nu Lipie als de nieuwe vaste cartooniste. Zij zal elke week een strip maken met Koning Piet en zijn college in de hoofdrol, terwijl Keizer Joachim en Queen Marga ook deel uitmaken van de verhaallijn.

Hoofdredacteur Geert Deman vertelt dat ze ervoor hebben gekozen om de cartoon enkel op sociale media te plaatsen, om zo extra content toe te voegen. “We halen nu met alles samen vlot de 11 à 12.000 lezers per dag. Door via onze Facebook-kanalen te werken, hoop ik dat we tegen eind 2023 naar de 15.000 lezers kunnen gaan”, aldus Deman.

Terwijl “Dictator Dirk” verdeeldheid blijft zaaien, maakt de Zwinregio zich op voor het debuut van de nieuwe cartoon “Koning Piet I”. Zal Lipie’s werk hetzelfde lot ondergaan, of zal zij erin slagen om een breder publiek aan te spreken en de ambitieuze doelen van de Kneistikrant te bereiken? De tijd zal het leren.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen