vrijdag, april 12, 2024
HomeKnokke-HeistDiefstallen en Inbraken Raken KH

Diefstallen en Inbraken Raken KH

In onze gemeente zijn recent twee opmerkelijke rechtbankdossiers in het nieuws gekomen, die beide een directe impact hebben op onze gemeenschap. Deze gebeurtenissen benadrukken de noodzaak voor waakzaamheid en gemeenschapszin in Knokke-Heist.

Het eerste dossier betreft een 24-jarige man uit Syrië, Abdelhak M., die momenteel een jaar gevangenisstraf riskeert na betrokken te zijn geweest bij een inbraak in bakkerij Lefevere en drie winkeldiefstallen in onze gemeente. In de nacht van 30 september 2023, omstreeks 2.30 uur, forceerde hij met een koevoet de toegangsdeur van de bakkerij, waar hij vervolgens verschillende voedingswaren stal. Deze inbraak, evenals de diefstallen eerder die maand waarbij items zoals een fles cola en tabakswaren ontvreemd werden, werd vastgelegd op camerabeelden. De politie kon Abdelhak M. identificeren dankzij deze beelden. Het is zorgwekkend te vernemen dat hij, ondanks een recente veroordeling en meerdere eerdere veroordelingen in Frankrijk, zijn criminele activiteiten voortzet. Zijn verdediging voert aan dat hij uit noodzaak handelde, een bewering die de complexiteit van zijn situatie onderstreept.

Het tweede dossier onthult een geraffineerde dievenbende die zich voordeed als medewerkers van de watermaatschappij om toegang te krijgen tot de woningen van voornamelijk oudere inwoners. Deze criminele activiteiten vonden plaats in november 2022, waarbij Knokke-Heist op schrikbarende wijze betrokken was met vijf inbraken. De dieven, die vooral uit waren op geld en juwelen, werden uiteindelijk geïdentificeerd met behulp van camerabeelden. Een van de gearresteerde daders, Mohammed E., had voorwerpen in zijn bezit die gebruikt werden bij de inbraken. Deze zaken benadrukken niet alleen de sluwheid en berekenendheid van criminelen maar ook de emotionele impact op de slachtoffers, wiens verloren eigendommen vaak van onschatbare persoonlijke waarde zijn.

Deze gebeurtenissen in onze gemeente herinneren ons eraan dat veiligheid een gedeelde verantwoordelijkheid is. Het is cruciaal om alert te blijven en elkaar te ondersteunen, vooral in het beschermen van onze meest kwetsbare inwoners. Bij verdachte voorvallen steeds de Lokale Politie Damme/Knokke-Heist contacteren.