maandag, augustus 15, 2022
26.9 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Dijkgraven maken zich zorgen

De West-Vlaamse dijkgraven maken zich zorgen. De Vlaamse regering is namelijk van plan de zogenaamde polderbesturen te hervormen en enkele taksen zoals ze middeleeuws worden genoemd, af te schaffen. Poldercommissies, onder leiding van de dijkgraven, richten zich op het waterbeleid op specifieke terreinen. Een belangrijke taak, zeker in tijden van droogte en overstromingen. De polderbesturen wilden hun expertise behouden en wilden naar Nederlands voorbeeld opereren per bekken of vaarwater. De Vlaamse regering benadrukte intussen dat er nog geen beslissing was genomen. De besprekingen zijn aan de gang en een beslissing zal pas in de herfst worden genomen.

2 REACTIES

  1. hoogste tijd dat het eenzijdige overgewicht van 1 beroepsgroep op het waterbeheer – naar Nederlands voorbeeld – omgebogen wordt naar een echt waterbeheer waar de polder ook verantwoordelijk gesteld word voor de waterkwaliteit en de jaarrond waterbeschikbaarheid voor alle gebruikers van het buitengebied, naast de industriële landbouw ook de familiale (kleinere) landbouwbedrijven, natuurbeheer, drinkwaterbeheer.. hoogste tijd om naast de veredelde hobbyisten van het polderbestuur na zoveel honderden jaren eindelijk echte hydrologen, ecologen en andere specialisten op te nemen in het bestuur

  2. Het is inderdaad goed dat we een waterbeheer naar Nederlands model krijgen want als er iemand iets van waterbeleid afweet zijn zij het wel. De mensen van de waterringen leveren hier weliswaar ook goed werk. Hopelijk werken die echte hydrologen en andere zogenaamde specialisten niet alleen van achter hun computer maar gaan ze zich ook ter plaatse van de toestand vergewissen zodat we geen wantoestanden krijgen. Het werk van de dijkgraven was vroeger superbelangrijk en niet weg te denken. Als het nu wat moderner wordt en eventuele taksen afgeschaft worden kan alles best in orde komen maar niet alleen van achter een computer maar van van realistisch contact met de reële situatie. We stappen op dat gebied best in de sporen van specialist Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen