7.8 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Directies zorgvoorzieningen ontvangen door bisschop Lode Aerts

Deze week ontving de Brugse bisschop Lode Aerts in het bisschopshuis de directies van christelijk geïnspireerde zorgvoorzieningen uit West-Vlaanderen, Knokke-Heist en Damme. De bisschop en de dienst zorgpastoraat boden de directies een hapje en een drankje aan om hen te bedanken voor hun blijvende inzet. 

Op de avond waren directies van algemene ziekenhuizen, psychiatrische ziekenhuizen, woonzorgcentra en voorzieningen voor mensen met een beperking aanwezig. “We willen vooral onze waardering tonen voor wat de zorgsector iedere dag weer presteert. Het gebeurt niet altijd in de meest evidente omstandigheden en dat vergt veel flexibiliteit van wie in de zorgsector werkt, maar het is van ongelofelijk belang voor de samenleving”, zegt Ilse De Deyne van de dienst zorgpastoraat van het bisdom.

Piet Vandevoorde, bisschoppelijk gedelegeerde voor caritas en diaconie, voegde er in zijn toespraak aan toe dat dit moment aangegrepen moest worden om de zorgvoorzieningen uitdrukkelijk te bedanken voor hun werk tijdens de coronacrisis, toen ze dicht bij de meest kwetsbaren onder ons bleven. Die kwetsbaarheid, zo stelde hij, is een gedeelde ervaring en juist uit die solidariteit kan kracht geput worden. Piet sloot af met de volgende woorden: “Ik wil u de kracht van kwetsbaarheid toewensen, heel veel wonderen van de kleine goedheid en de creatieve vreugde van de verwondering.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen