16.9 C
Knokke-Heist

Dirk Rosseel brengt Tibet voor Cultuursmakers Knokke-Heist

Op vrijdag 13 januari 2023 om 20 u. is fotograaf Dirk Rosseel te gast bij Cultuursmakers Knokke-Heist (in samenwerking met Volksontwikkeling Knokke-Heist en Davidsfonds Knokke) in het Cultuurcentrum Scharpoord, Maxim Willemspad 1, Knokke-Heist. Hij brengt er een kleurrijke reportage over Tibet.

Tibet is voor weinig westerlingen hun eerste exotische reis. Een beetje reiservaring komt er immers goed van pas. 

Tibetanen lijken altijd en overal op bedevaart te zijn. Een kora rond de Jokhang tempel of het Potala in de hoofdstad Lhasa, maar evengoed helemaal rond het Manansarovar meer of rond de Mount Kailash. De Mount Kailash is trouwens de heiligste berg en het centrum van de wereld voor liefst 4 godsdiensten: boeddhisten, hindoes, bön en jain.

We reizen tot aan de voet van de Mount Everest, die er in vol ornaat best indrukwekkend uitziet. We komen langs een scala Tibetaanse landschappen, opgevrolijkt door hier en daar een boeddhistisch klooster en verrassend veel wildlife.

De avond wordt feestelijk afgesloten met een nieuwjaarsreceptie ter gelegenheid van 70 jaar Volksontwikkeling Knokke-Heist, de unieke samenwerking tussen Cultuursmakers Knokke-Heist (100 jaar) en Davidsfonds Knokke (95 jaar). Er worden eerlijke en heerlijke wijnen en sappen van de Oxfam Wereldwinkel geschonken terwijl de chef-kok van CaféCultuur voor enkele exotische hapjes zorgt!

Losse kaartjes: 9 EURO – 7 EURO voor leden, Cultuursmakers, Davidsfonds, studenten, Uit-pas.

Gratis voor abonnees Volksontwikkeling Knokke-Heist. 

Reservatie is niet nodig.  

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen