woensdag, mei 29, 2024
HomeKnokke-HeistStemBus24Dirk Sterckx deelt zijn rijke EU-ervaring in Knokke-Heist en de Gemeentebelangen

Dirk Sterckx deelt zijn rijke EU-ervaring in Knokke-Heist en de Gemeentebelangen

Journalistieke wortels en politieke stappen

Dirk Sterckx heeft een indrukwekkende achtergrond, beginnend als journalist en redacteur bij de VRT waar hij zich specialiseerde in politieke verslaggeving. Zijn journalistieke carrière voorzag hem van diepgaande inzichten in zowel de Belgische politiek als de werking van EU-instellingen. Deze ervaringen waren een springplank voor zijn politieke loopbaan.

Impact in het Europees Parlement

In 1999 maakte Sterckx de overstap naar de politiek als lid van de liberale partij en werd kort daarna verkozen tot het Europees Parlement. Gedurende zijn drie termijnen richtte hij zich vooral op beleidsterreinen als transport, communicatie en visserij. Zijn inzet voor de liberalisering van de Europese spoorwegen is wellicht een van zijn meest opmerkelijke bijdragen aan de EU-politiek.

Levensgenieter en lokale politicus

Na zijn tijd in het Europees Parlement keerde Sterckx terug naar zijn thuisbasis in Knokke-Heist, waar hij zich nu ook politiek inzet. Als kandidaat bij Gemeentebelangen en met een steunende positie op de Open Vld-lijst tijdens de nationale verkiezingen in juni, blijft hij een actieve figuur in zowel lokale als nationale politiek.

Iedereen welkom

Het evenement staat open voor iedereen die geïnteresseerd is in de Europese Unie. Deelnemers krijgen de kans om vragen te stellen en rechtstreeks van Sterckx te leren, wat cruciaal kan zijn voor een geïnformeerde stem tijdens de verkiezingen. Inschrijven voor deze informatieve sessie kan via de volgende link: Schrijf je hier in of contacteer nick@wenmaekersnick.be.

1 REACTIE

 1. Ik heb zonet het interview van iets meer dan 18 minuten met Dirk Sterckx bekeken. Daar worden terecht een aantal zaken aangehaald zoals betaalbaar wonen maar Dirk Sterckx lijkt dit vrij snel van de hand te doen met de stelling dat deze problematiek overal voorkomt maar in Knokke-Heist dan iets scherper. Dirk Sterckx en bij uitbreiding de zogenaamde “Gemeentebelangen” laten echter wel na hoe men daar beleidsmatig verandering kan in brengen. Over Pano (eind november vorig jaar) geen woord, nochtans een reportage op de VRT, toch geen onbekende zender voor Dirk Sterckx?
  Misschien moeten we Dirk Sterckx ook nog even herinneren aan het feit dat Knokke-Heist tot nader order nog steeds onder verhoogd toezicht staat van binnenlands bestuur Vlaanderen.

  Op een bepaald moment gaat het over Morbee, excuseer de kopman van de zogenaamde “Gemeentebelangen” want zo heet Morbee tegenwoordig … de “kopman van” wordt er net nog niet bewierookt, heel even dacht ik dat het over een andere Morbee ging dan de huidige burgemeester vooral als het over daadkracht gaat. Er zijn nochtans een aantal zaken waar de “kopman van” daadkracht kan tonen maar dat schijnbaar nog niet heeft gedaan.

  Enkele recente voorbeelden
  https://www.kneistikrant.be/bewoners-van-de-krommedijk-willen-dat-de-gemeente-eindelijk-ingrijpt/
  https://www.kneistikrant.be/grondschandaal-moet-worden-aangepakt-door-de-gemeentebelangen-een-lokale-ecologische-crisis/
  en nog zoveel andere voorbeelden!

  Het is dus nog even wachten op partijen die de burger en het algemeen belang écht op de eerste plaats zetten in plaats van het eigenbelang of het vastgoedbelang, van die laatste twee “belangen” is het niet altijd even duidelijk welk belang in Knokke-Heist nu op de eerste plaats staat, ik zou zeggen een gedeelde eerste plaats!