vrijdag, februari 23, 2024
HomeDammeDodelijke Ongevallen in Heist en Damme dit weekend

Dodelijke Ongevallen in Heist en Damme dit weekend

Tragisch Verkeersongeval in Heist Eist Leven

In de Elizabetlaan in Heist, een deelgemeente van onze regio, heeft zich een tragisch verkeersongeval voorgedaan. Een 61-jarige man liet hierbij het leven. Het ongeval gebeurde rond 20:30 uur vrijdagavond in de buurt van het Heldentorens (zie eerder bericht).

De Toedracht van het Ongeluk

De man werd plotseling onwel achter het stuur van zijn Saab. Hierdoor week hij van zijn rijvak af en botste tegen een paal tussen de tramsporen. Ondanks de snelle reactie en reanimatiepogingen van de hulpdiensten, overleed de man ter plaatse.

Noodlottig Ongeval in Damme

In Oostkerke, bij Damme, vond zaterdag op zondagnacht een ander dodelijk ongeval plaats. Een bestuurder kwam hierbij om het leven na een crash tegen een boom.

Details van het Ongeluk

Omstreeks 3 uur verloor de bestuurder de controle over zijn KIA langs de Leopoldsvaart-Noord. Het voertuig botste tegen een boom en vloog in brand. De brandweer kon de bestuurder niet meer redden.

Onderzoek naar de Omstandigheden

Het Brugse parket heeft aangekondigd dat het slachtoffer nog niet volledig is geïdentificeerd. Een verkeersdeskundige is aangesteld om de exacte omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Eerste vaststellingen wijzen uit dat er geen andere voertuigen betrokken waren.

De weg was voor meerdere uren afgesloten voor verkeer. Het opruimen en onderzoek namen enkele uren in beslag.

Deze tragische gebeurtenissen hebben een diepe indruk achtergelaten in de lokale gemeenschappen. Er wordt opgeroepen tot voorzichtigheid en aandacht op de weg om dergelijke ongevallen in de toekomst te voorkomen.