18.9 C
Knokke-Heist

Donald Niedekker in de schijnwerpers

Jooris Van Hulle houdt op zondag 5 maart 2023 om 10 uur een Zondagbabbel met niemand minder dan de gerenommeerde auteur Donald Niedekker in Scharpoord. Geboren in Amsterdam in 1963, heeft Niedekker een indrukwekkend en divers oeuvre op zijn naam staan. Hij brak door met zijn opmerkelijke debuutroman “Hier ben ik, een hedendaags hooglied” in 2002, maar publiceerde daarvoor al enkele reisboeken met fotograaf Harold Naayer.

Na zijn vijfde roman, “Het moet wel beschaafd blijven” in 2008, werd het even stil rond Niedekker, maar sinds zijn comeback met “Als een tijger, als een slak” uit 2015 is hij weer helemaal terug. Zijn ontwrichtende roman “Oksana: een ballet” stond in 2017 op de shortlist van de Fintro Literatuurprijs en zijn recentste boek “Waarachtige beschrijvingen uit de permafrost” oogstte lof bij de literatuurkritiek en werd bekroond met de VUB Luc Bucquoye prijs van 2021.

Met zo’n indrukwekkend palmares belooft de Zondagbabbel met Donald Niedekker een boeiend en inspirerend gesprek te worden. Mis deze kans dus niet om meer te weten te komen over de man achter deze fascinerende boeken. Wees erbij op 5 maart om 10 uur in Scharpoord!

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen