17.9 C
Knokke-Heist

Drag Race Belgique brengt glamoureuze ode aan Knokke-Le-Zoute en trekt miljoenen kijkers

In een spectaculaire halve finale zetten de vier overgebleven deelnemers van Drag Race Belgique, de Waalse versie van het wereldberoemde RuPaul’s Drag Race, Knokke-Le-Zoute op de kaart met extravagante zeethema’s, humor en verfijnde mode. Dit spraakmakende evenement trekt een breed Franstalig publiek aan en zet zo de Belgische Oostkust in de kijker als toeristische trekpleister.

De razend populaire RTBF-show Drag Race Belgique, de Waalse tegenhanger van het Amerikaanse fenomeen RuPaul’s Drag Race, heeft de harten van miljoenen fashion- en beautyfans wereldwijd veroverd. In de meest recente aflevering, de halve finale, stond het chique van onze badplaats centraal met het thema “Glamour à Knokke-Le-Zoute”. Hierbij werd het publiek getrakteerd op een uitbundige mix van zee-gerelateerde referenties, excentrieke mode en zelfrelativerende humor.

De vier resterende drag queens gaven elk hun eigen unieke invulling aan het zeethema. Van gracieuze zeewezens, versierd met schelpen, zeesterren en zeewier, tot een hysterische mademoiselle die in een stijlvol tweedelig mantelpak werd belaagd door agressieve meeuwen à la Hitchcock. Deze creatieve en gedurfde interpretaties wisten een breed Franstalig publiek in Brussel en Wallonië te boeien en te entertainen.

Het is hoogst uitzonderlijk dat een gemeente het centrale thema vormt voor de runway, het hart van een aflevering van een dergelijk spraakmakend en ondeugend programma. De dienst Toerisme en Marketing van onze gemeente ziet echter de perfecte match tussen de extravaganza, bling-bling en schalkse durf van de drag queens en het surrealistische karakter van hun mondaine badplaats. “De combinatie van deze elementen past uitstekend bij de open mindfulness die Knokke-Heist kenmerkt”, aldus een woordvoerder van de dienst.

Deze aandacht voor Knokke-Heist komt op een ideaal moment, net voor de start van het toeristische seizoen. Vanaf 1 mei hoopt de badplaats dan ook heel wat Franstalige toeristen naar de Oostkust te lokken voor een onvergetelijke vakantie. De impact van Drag Race Belgique op de toeristische sector zal ongetwijfeld nog lang nazinderen.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen