vrijdag, mei 27, 2022
14.6 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Dringend meer vuilnisbakken

Als het van de inwoners afhangt, moeten er dringend meer vuilnisbakken komen in Knokke-Heist. Het liefst in elke straat. Het is een pijnpunt die al jaren blijft sluimeren in onze badstad. Het probleem is dat nogal wat inwoners (jawel) en plus-inwoners de vuilnisbakken gebruiken om hun huisvuil illegaal te droppen. Men kan hiervoor trouwens een gasboete tot 250 euro voor krijgen.

“Ook in Westkapelle mogen er meer komen, zegt buurtbewoonster Katya Neyrinck. Er staat maar 1 aan het speelplein aan de kerk, als je met je hond gaat wandelen is het gemakkelijk hé anders sta je daar heel de weg met je zakje en wat doen de meesten dan… laten liggen”. Volgens Veronique Dryepondt is er ook richting Sluis een probleem langs de wandelpaden: “Veel wandelaars met honden, maar geen vuilnisbakken dus poepzakjes worden in de struiken gegooid”.

“In Heulebrug staat er letterlijk maar 1 vuilbak, bevestigd Charlene Lagast. Deze staat dan nog aan het speeltuintje. Aan de vijver bij de bankjes helemaal geen vuilbakjes te zien.. zeer jammer en zo belandt het afval in het water bij de eendjes en dat vinden wij als wijkbewoners zeer triestig”.

Hetzelfde geluid bij bewoners rond het Burgemeester Graaf Leopold Lippens park, aan het pad achter het station van Heist of aan Het Anker en Haagwinde. “Er mogen op meer plaatsen in Knokke-Heist vuilbakken bijkomen, zegt ons ook Silke Hooyberghs. Zeker waar veel wandelaars zijn met honden, het is niet fijn als je hond zijn of haar behoefte doe met een zakje vol moet rondlopen de hele wandeling. Waar ik loop kom ik zelfs geen enkele vuilbak tegen”, besluit Hooyberghs.

Verlaat je Knokke-Heist en kan je het restafval niet reglementair aanbieden volgens de ophaaldagen op uw afvalkalender dan kan je het restafval deponeren in één van de vijf ondergrondse betaalcontainers mits een muntinworp van 2 euro. Het restafval dat je in deze containers deponeert, dien je steeds in een plastic zak aan te bieden. Het gebruik van een reglementaire zak van Knokke-Heist is NIET verplicht.

CONTAINERS IN KAART GEBRACHT

Voor de locatie terug te vinden van de verschillende containers surf je naar 
agsoknokke-heist.be/afval/afvalinzameling/brengpunten

4 REACTIES

 1. Hoe meer vuilbakken hoe meer mensen hun huisafval erin zullen droppen.
  Als je de zondagvoormiddag langs de zeedijk fietst zie je de apaertementsverblivjers hun zakjes afval droppen in de vuilbakken. Ook hun voorraad lege flessen worden er in gegooid.

 2. Ofwel overal vuilbakjes ofwel overal verwijderen.
  In Heist centrum staan er nog 2, resultaat een kilometer met je poepzakje rondwandelen. Aan de tramhalte Heist Heldenplein is er nergens een vuilbak, resultaat ieder dag hopen vuil aan de halte.
  En dan de slogan dat Knokke Heist een propere gemeente is…
  Op de zeedijk en het strand staan ze uiteraard wel, maar iedere avond steken mensen daar hele zakken afval in. Sluikstorten gebeurt overal ook zonder vuilbakkken.

 3. Beginnen met GAS boetes effectief uit te schrijven zou al een goed begin zijn , aan dit tarief zal het wel eenmalig zijn dat men sluikstort , ook in andere / alle delen van K-H is dit een dagelijks probleem , zowel door vaste als tweede verblijvers , en liefst garnaalkoppen/ visafval , de daders zijn dan wel de eersten om te “ ruttelen” dat K-H er vies bijligt

 4. Dit is een probleem dat sinds decennia bekend is … en waarvoor men nog steeds geen oplossing heeft weten (of durven) te bedenken.
  Elke dag zie ik wel ergens zwerfvuil, al dan niet in een plastic zakje.
  Elk weekend en elke vakantieperiode is het inderdaad prijs. Zelf vinden we regelmatig vuilniszakken voor de inkom van ons gebouw. En pech, het zijn niet enkel toeristen en tweede verblijvers die zeer creatief zijn met het wegwerken van hun vuil.
  Misschien kan men, los van verscherpte controles en GAS-boetes die effectief geïnd worden, wat meer ondergrondse vuilniscontainers plaatsen waarin men, mits betaling, op elk moment huisvuil en dito, kan stoppen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen