vrijdag, augustus 19, 2022
20.5 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Drinkwater in Knokke-Heist straks 20% duurder

Drinkwater in Knokke-Heist wordt de komende zes jaar duurder, ook in andere steden en gemeenten maar niet overal. Farys/TMWV is vooral actief rond Oostende en het Brugse Omerland en zal tegen 2028 naar verwachting met een vijfde toenemen. Het gemeentelijk waterbedrijf AGSO van Knokke-Heist, werkt al langer samen met Farys en wil die samenwerking ook versterken. De Watergroep bevoorraadt ongeveer twee derde van de provincie en zal naar verwachting met meer dan 10% groeien. In de Westhoek, waar Aquaduin actief is, zal het tarief zelfs licht dalen. Waterbedrijven hopen dit te doen door de suppletiereserves te verminderen en overal over te stappen op digitale watermeters.

 • -5% Aquaduin
 • 10% De Watergroep
 • 20% Farys/TMVW
 • 20% AGSO Knokke-Heist

3 REACTIES

 1. En wij die dachten dat het water uit de golf gratis werd opgepompt ? Reeds in 1973 werd na de fusie een studie besteld om na te gaan of het water uit het leopoldkanaal kon gebruikt worden voor de watervoorziening in onze badstad . Wat is met die studie gebeurd ? Naar het schijnt zou de gemeente nu weer een studie laten maken !

 2. Zouden ze niet beter de eigenaars met een privézwembad laten opdraaien voor de bijkomende kosten van 20%? Wie over een villa met zwembad beschikt als tweede of zelfs eerste verblijf kan gerust opdraaien voor de kubieken die hij/zij verspilt aan drinkwater en dat zijn er héél wat. Het is echter makkelijker om mensen die hun bloempjes en planten water willen geven aan te pakken. Ik vind dat extra luxe moet betaald worden en de gewone mens daarvoor niet gestraft moet worden. Maar je we wonen in Knokke-Heist nietwaar, de gemeente waar het bij sommigen alleen maar om geld en immobiliën draait en men naar de gewone mens niet meer omkijkt als ze tot dat selecte clubje niet behoren.

 3. Het variabele drinkwatertarief in Knokke-Heist stijgt met 15% ipv 20% de komende 6 jaar (tarief 2022: 1,6591 euro tgo tarief 2028: 1,9147 euro).
  Deze stijging dient echter genuanceerd te worden gezien AGSO in 2022 geen indexering van de drinkwatertarieven heeft doorgevoerd itt tot de andere waterbedrijven.
  Wanneer AGSO conform de tariefregulering haar tarieven zou geïndexeerd hebben in 2022 resulteerde dit in een tarief van 1,7886 euro voor 2022 wat een stijging van de tarieven van 7% betekent over de komende 6 jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen