10.7 C
Knokke-Heist

Drollen baas in de Zwinregio?

Stad Damme ontvangt een toenemend aantal klachten over baasjes die zich niet aan de regels houden bij het uitlaten van hun hond. Het probleem van hondenpoep blijft bestaan en hier en daar blijft het liggen na een wandeling. Baasjes die vergeten om het op te ruimen, riskeren een GAS-sanctie. Bovendien worden honden niet altijd aan de leiband gehouden, wat gevaarlijke situaties kan veroorzaken.

Om het probleem van loslopende honden op te lossen, raadt de stad aan om hondenweides te bezoeken, zoals die in Ryckevelde. Het is echter belangrijk om geen speelvelden voor kinderen te gebruiken, zoals het Marollenplein en de bijentuin, fietsroutes zoals het Spoorwegpad, of woonbuurten in ontwikkeling, zoals de omgeving van de Romeinse Straat.

Het probleem van hondenpoep blijkt niet alleen in Stad Damme te spelen, maar ook in andere gemeenten in de Zwinregio. Zo staat de middenberm van de Bondgenotenlaan in Knokke-Heist bekend als de “drollenlaan”.

Het is belangrijk dat baasjes zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheid bij het uitlaten van hun hond en dat ze zich aan de regels houden. Het niet opruimen van hondenpoep en het niet aan de leiband houden van honden kan niet alleen leiden tot GAS-sancties, maar ook tot onveilige situaties voor mens en dier.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen