18.9 C
Knokke-Heist

Drukste hulpverleningszone van België, zoekt extra vrijwilligers

Zone 1 is één van de 34 hulpverleningszones in België. Het is de op één na drukste zone van het land met om de twaalf minuten een oproep voor een dringende interventie. Ongeveer 800 hulpverleners, bestaande uit brandweer en ambulanciers, staan dag en nacht klaar om mens en dier te helpen. Om dezelfde professionele dienstverlening te kunnen blijven garanderen, zoekt Zone 1 extra vrijwilligers voor de verschillende brandweerposten.

Wie denkt dat brandweerman- of vrouw worden alleen voor bovenmenselijke sporters met uitzonderlijke spierkracht is weggelegd, heeft het mis. De brandweer zoekt mensen die het verschil willen maken, handig en sportief zijn, van aanpakken weten, anderen een warm hart toedragen en binnen een straal van vijf kilometer van de kazerne wonen.

Op zaterdag 11 maart 2023 om 10 uur organiseert Zone 1 een infosessie in de kazerne Knokke-Heist, Brandweerstraat 7, 8300 Knokke-Heist. Tijdens deze sessie kunnen geïnteresseerden meer informatie krijgen over het takenpakket, de opleiding, de Federale Geschiktheidsproeven en meer. Ervaren brandweermensen staan klaar om alle vragen te beantwoorden en twijfelaars over de streep te trekken.

Geïnteresseerden kunnen zich vooraf inschrijven via de website www.zone1.be/kom-naar-een-van-onze-infosessies/. Help jij graag anderen en wil jij ook een verschil maken? Word dan nu vrijwilliger bij Zone 1 en sluit je aan bij het team dat dag en nacht klaarstaat om te helpen.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen