4.2 C
Knokke-Heist
maandag, januari 17, 2022

Duizenden euro’s voor jeugd- en socio-culturele verenigingen als duwtje in de rug

Jaarlijks wordt een gemeentelijke subsidie uitgekeerd aan jeugdverenigingen en socio-culturele verenigingen die hiervoor een aanvraag indienden op basis van het transparant subsidiereglement die de grote diversiteit in het sociaal-cultureel landschap weet te omvatten.  

De coronacrisis blijft nog steeds de sectoren cultuur, jeugd en sport zwaar treffen. De Vlaamse Regering besliste vorig jaar om extra subsidies vrij te maken zodat gespreid over 2020 en 2021 een “coronapremie” toegekend kon worden op basis van objectieve criteria.  

Voor de jeugdverenigingen wordt op basis van het subsidiereglement Jeugdwerkinitiatieven jaarlijks een nominatief subsidiebedrag voorzien op het gemeentelijk budget. Het meerjarenplan voorziet voor 2021 een bedrag van 71.038,10 EUR. Daarnaast worden de jeugdverenigingen extra ondersteund via het Coronafonds. Het bijkomend reglement hierover voorziet dit jaar 18.500 EUR te verdelen onder de erkende jeugdverenigingen.  

Voor de socio-culturele verenigingen wordt voor 2021 een bedrag van 61.845 EUR uitbetaald voor de verdeling van subsidies aan erkende plaatselijke verenigingen voor sociaal-cultureel werk volgens het gemeentelijk reglement. Op 30 september 2021 keurde de gemeenteraad het reglement goed dat voorziet in de toekenning van subsidies aan verenigingen vanuit het Vlaamse Coronanoodfonds waarbij dit jaar een bedrag van 38.900 euro wordt uitbetaald.  

Het gemeentebestuur beseft dat de schade die de pandemie aan het sociaal-cultureel weefsel bezorgt, niet enkel met centen kan geheeld worden. Het is wel een duwtje in de rug. 

Ook dit moet je even lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over