dinsdag, april 16, 2024
HomeKnokke-HeistDuurzame Winterdrink Vervangt Traditionele Kerstboomverbranding

Duurzame Winterdrink Vervangt Traditionele Kerstboomverbranding

De jaarlijkse kerstboomverbranding, een langdurige traditie aan de Belgische kust, maakt plaats voor een milieuvriendelijker evenement dit jaar. De jeugdraad van Knokke-Heist heeft een ‘Winterdrink’ georganiseerd op het Alfred Verweeplein op zaterdag 13 januari 2024 om 19.00 uur.

Een Nieuwe Locatie voor Warme Gezelligheid

Oorspronkelijk gepland op het Rubensplein, is het evenement verplaatst naar het Alfred Verweeplein vanwege de grotere tentconstructie die er staat. Deze tent, overgebleven van een recente ijspiste, biedt de perfecte setting voor het evenement in dit koude weer. In plaats van een kerstboomverbranding, wordt het plein verwarmd door vuurkorven, die zorgen voor een knusse en uitnodigende sfeer.

Muziek en Amusement

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het akoestische duo Pure en de lokale band Kleinpunk. Hun optredens beloven een levendige en gezellige avond.

Naar een Duurzame Toekomst

Dit initiatief benadrukt de inzet van onze gemeente voor duurzaamheid en milieu. Door af te stappen van de traditionele kerstboomverbranding en te kiezen voor een milieuvriendelijker alternatief, geeft Knokke-Heist het goede voorbeeld in ecologische verantwoordelijkheid.

Klink & Drink – Een Geanimeerde Afsluiter

Het evenement wordt netjes opgeruimd zodat op zondagmorgen 14 januari 2024 om 11 uur de Klink & Drink nieuwsjaarsreceptie van het gemeentebestuur kan plaatsvinden op dezelfde locatie. Partyband Time Machine zal daar zorgen voor muziek die zowel jong als oud aanspreekt.