zondag, april 21, 2024
HomeKnokke-HeistDwars door Zone 1: Brandweermannen Rennen en Fietsen voor Goede Doel tijdens...

Dwars door Zone 1: Brandweermannen Rennen en Fietsen voor Goede Doel tijdens De Warmste Week

Op zaterdag 23 december 2023 zullen ongeveer 180 sportievelingen, waaronder vele brandweermannen, deelnemen aan “Dwars door Zone 1”. Dit evenement, ter ondersteuning van De Warmste Week, omvat zowel loop- als fietstochten door de Hulpverleningszone 1. De dag begint om 6:30 uur ’s morgens op ’t Zand in Brugge, waar de eerste lopers vertrekken. De route loopt langs diverse brandweerposten, waaronder Oostkamp, Ruddervoorde, Torhout, en eindigt rond 19:00 uur weer op ’t Zand.

Fietsers starten tussen 8:00 en 10:00 uur vanuit de brandweerkazerne voor Oostkamp. Zij hebben de keuze tussen een route van 50 km of 120 km. In de namiddag biedt de voorpost in Brugge entertainment met dj-sets en een optreden van de band Cosy Corner. Hier begint ook om 17:30 uur de fakkeltocht, een 5 km lange tocht die eindigt op ’t Zand.

De verschillende brandweerkazernes langs de route zorgen voor sfeer, met onder andere mini-kerstmarkten in Gistel en Middelkerke. De initiatiefnemers, Olivier Van Damme, Yves Vermeulen, en Sebastiaan Muylaert, hebben ook textiel met een veer-symbool ontworpen. Dit symbool eert Veronique ‘Veertje’ Dendooven, een drijvende kracht achter Fire For Life, die overleed na een slepende ziekte.

De totale opbrengst van deze acties voor De Warmste Week zal bekend worden gemaakt bij het overhandigen van de cheque op 23 december om 19:15 uur. Dit evenement belooft niet alleen een sportieve uitdaging te zijn, maar ook een emotioneel eerbetoon en een viering van gemeenschapsgeest.