7.8 C
Knokke-Heist
your alt tag'

€8000 boete na het spreeuwen vangen in Damme

Voor de Brugse rechter verschenen twee spreeuwenvangende broers uit Lievegem voor de rechter. In de diepvriezer bij één van de twee broers vond de natuurinspectie 111 dode spreeuwen die ze hadden gevangen op een veld in Damme. Omdat zij deze bedenkelijke ‘hobby’ al jaren aanhouden, berekende Vogelbescherming Vlaanderen dat het aantal gedode spreeuwen in de afgelopen periode moet geschat worden op minstens 884 individuen. Volgens de beklaagden waren de dieren bedoeld voor eigen consumptie. Hoewel ze goed beseften dat spreeuwen beschermde diersoorten zijn, lieten ze zich daar niet door tegenhouden.  

Spreeuwen zijn beschermde diersoorten, maar vroeger werden ze op grote schaal gevangen en meestal belandden ze in de pan. Vooral oudere generaties hebben het moeilijk om dat oude gebruik af te leren. Ook de broers kregen het vangen van spreeuwen onder de knie dankzij hun vader. Tradities zijn moeilijk af te leren, zelfs al zijn ze achterhaald en illegaal.  

De beklaagden werden veroordeeld tot een geldboete van elk 8.000 euro, waarvan de helft met uitstel. Ze moeten ook een schadevergoeding aan Vogelbescherming Vlaanderen betalen.   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen