HomeCultuurEarly Birds Art Gallery opent nieuwe galerie

Early Birds Art Gallery opent nieuwe galerie

Early Birds Art Gallery opent op vrijdag 2 april een nieuwe galerie in Knokke. Zeedijk-Het Zoute 742, de voormalige galerie Guy Pieters, wordt dé hotspot voor hedendaagse, figuratieve topkunst. De vestiging meet maar liefst 450 m2, ruimte genoeg om heel wat nieuwe werken, nieuwe kunstenaars én nieuwe samenwerkingen te presenteren. 

Het familiebedrijf van Mark en Francis Dedrie groeit en is klaar om de wereld te veroveren. De Early Birds beginnen daarmee in Knokke, where else? De tweede vestiging opent op 2 april 2021, net op tijd voor het paasseizoen. De locatie is perfect, op de zeedijk en nabij de bekende kunstas met o.a. Samuel Van Hoegaerden, Guy Pieters & Ronny Van De Velde.  

Sinds februari 2019 huizen de Early Birds op de Dumortierlaan 38. De 120 m2 bood plaats genoeg om naast de kunstenaars uit de Lage Landen, internationale bekende namen toe te voegen. Met als eerste in de rij de Brit Simon Gudgeon en later ook Amerikaanse topkunstenaars Paul Villinski en Chris Maynard. De locatie op de Dumortierlaan blijft voorlopig nog even open. 

De herkenbare artistieke lijn van de Early Birds wordt voortgezet in de vestiging Zeedijk-Het Zoute 742.  

Francis Dedrie, zaakvoerder: “we zijn ervan overtuigd dat we met deze nieuwe galerie met zicht op zee onze missie een boost kunnen geven. We willen een laagdrempelige schakel zijn tussen mens en kunst en van het kopen en bezitten van kunst een mooie ervaring maken. Daarbij is het altijd het doel om de verbeelding bij de bezoekers aan het werk te zetten. Dat kunnen we vanaf nu doen in deze prachtige ruimte. Hier is genoeg plaats om zelfs simultaan een grote solotentoonstelling én een gemengde expositie te brengen.” 

Indrukwekkende start op de Zeedijk 

In april opent de nieuwe galerij meteen krachtig met een expositie van Johnny Beerens. De werken van de Zeeuwse kunstenaar zijn een ode aan de zee, de getijden, de kracht van de natuur en de kringloop van het leven. Hij gebruikt onder meer schelpen en andere materialen die aan de kust te vinden zijn en verwerkt dit in vele lagen zelf geschept papier. Wie beter kan onze nieuwe stek openen?  

Early Birds op Zeedijk – Het Zoute 742 bezoeken? 

Kom je graag langs in onze nieuwe vestiging? Je bent van harte welkom. Dat kan doorlopend van vrijdag t.e.m. maandag van 11 u tot 18 u. In de paasvakantie is de kunstgalerij alle dagen open. Een afspraak maken kan ter plekke op rustige momenten of telefonisch via 0470 93 24 15. 

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers