Home Zwinregio Zeebrugge ECDC (Europe China Distribution Center) start in Zeebrugge

ECDC (Europe China Distribution Center) start in Zeebrugge

ECDC Logistics (Europe China Distribution Center) wordt de nieuwe gebruiker van de site van het voormalige Delta Transport Services in Zeebrugge. Dat nieuws nemen we over uit het gezaghebbende transport e-magazine Flows. Het terrein op de hoek van de Kustlaan en de Loodswezenstraat omvat 8.000 m². ECDC Logistics kocht uit de (gezonde) vereffening van Delta Transport Services het magazijn van 1.500 m² met kantoren.

“We zijn vijf jaar geleden op de luchthaven van Luik gestart met het aanvoeren en verdelen van Chinese goederen”, zegt algemeen directeur Patrick Hollenfelz. Sinds vorig jaar investeert ECDC Logistics in een eigen wegvloot en in de herfst werd het magazijn vertienvoudigd van 1.500 naar 15.000 m².

Vraag van de markt

“Naast lucht- en wegvracht stappen we nu ook over op zeevracht. Onze keuze viel op Zeebrugge omdat COSCO Shipping Ports deze haven tot haar voornaamste toegangspoort voor Noordwest-Europa ontwikkelt en omdat er veel verbindingen voor distributie naar het VK zijn. Zowel in Luik als in Zeebrugge hebben we een goede relatie met de douane. Van zodra we ook in Zeebrugge de erkenning van ‘bonded warehouse’ krijgen, kunnen we van start gaan. We plannen enkele aanpassingen aan het gebouw, maar het is nu al voor veel zaken geschikt. Van bestaande klanten krijgen we alvast signalen dat dit een aanwinst wordt.”

Namen van klanten kan Hollenfelz niet noemen. “Ik kan wel zeggen dat het gaat om Chinese invoerders en Belgische exporteurs. En tot onze verrassing is er ook al interesse van Britse firma’s. Van het vastgoedkantoor vernamen we dat er veel kandidaten voor deze site waren, dat wijst op een nood in de markt.”

Twintig jobs

Deze week wordt gestart met het opfrissen van de kantoren en worden er lokale mensen aangeworven. “In de beginfase zullen we met een twintigtal mensen werken. Dit is een business van mensen waar alles draait om een zeer snelle rotatie van goederen.”

Hollenfelz sluit niet uit dat vanuit Zeebrugge ook met de nabije luchthaven van Oostende zal samengewerkt worden. “De luchthaven heeft investeringen in cargovoorzieningen aangekondigd, dus we houden daar voor de toekomst uiteraard een oogje op.”

TEKST: F. Neyts
FOTO: RJ

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers