zaterdag, april 13, 2024
HomeKnokke-HeistEedaflegging van Philippe Vlietinck: een nieuwe wending in de lokale politiek?

Eedaflegging van Philippe Vlietinck: een nieuwe wending in de lokale politiek?

Op donderdag 29 februari 2024 om 19.30 uur staat de gemeenteraad van Knokke-Heist in onze agenda, deze gaat door aan het Kraaiennestplein 1 in het Sociaal Huis, op het programma de terugkomst van Philippe Vlietinck als schepen. Dit belangrijke evenement, dat de zitting van de OCMW-raad zal volgen, belooft een bijzondere gebeurtenis te worden, met de eedaflegging van Philippe Vlietinck als schepen en als lid van de GBL fractie.

Een terugkeer met een glimlach

Philippe Vlietinck, die eerder uit de fractie stapte, keert nu terug met een glimlach. Zijn politieke carrière, die onafgebroken sinds 2007 in de gemeenteraad en van 2017 tot 2021 als schepen met verantwoordelijkheden voor openbare werken, mobiliteit en ICT omvatte, markeert hem als een ervaren gemeentelijke mandataris. Zijn betrokkenheid bij de lokale politiek begon al in 1995, toen hij zich engageerde als OCMW-raadslid tot 2006.

Politieke ambities en dromen

Het is nog onzeker of Vlietinck zich opnieuw kandidaat zal stellen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Zijn politieke visie omvat onder meer de ontwikkeling van een nieuwe campus voor basisschool Het Anker op de site van Stadion De Taeye, naast de parking en krachtbalvelden, en het herinrichten van de site van de Oude Visserijschool.

Reacties en verwachtingen

De reacties vanuit de oppositie en de gewezen burgemeester Piet De Groote, die bekend staat om zijn gespannen relatie met Vlietinck, worden afgewacht want het bleef de afgelopen weken merkwaardig stil. De politieke dynamiek in Knokke-Heist staat op het punt een nieuwe wending te nemen, met de terugkeer van een figuur die zowel ervaring als vernieuwing kan brengen.