zaterdag, april 13, 2024
HomeCultuurEen avond vol passie en vernieuwing: SONICO presenteert Tango Nuevo in Cultuurcentrum...

Een avond vol passie en vernieuwing: SONICO presenteert Tango Nuevo in Cultuurcentrum Scharpoord

Op een koude zaterdagavond in maart transformeert Cultuurcentrum Scharpoord tot een broeierig hart van Argentijnse passie. Liefhebbers van de tango en bewonderaars van muzikale vernieuwing worden op 2 maart 2024 uitgenodigd voor een unieke ervaring: “FIVE, SIX, SEVEN, EIGHT… THE EDGE OF TANGO vol.2”. Deze bijzondere avond belooft meer dan zomaar een concert; het is een diepe duik in de wereld van de tango nuevo, gebracht door de Brusselse groep SONICO.

De Magie van Eduardo Rovira

Eduardo Rovira, vaak ten onrechte enkel gekend als “de andere Piazzolla”, is de spilfiguur van deze avond. Zijn werk “Tango Buenos Aires” vormt de basis van SONICO’s vierde album en de muzikale leidraad van de avond. Rovira’s baanbrekende benadering van de tango, waarbij hij volkse elementen met klassieke muziek vermengde, creëerde een avant-gardistische stijl die tot op heden inspireert. Het repertoire, dat de moderne stadsmuziek van Buenos Aires eert en beïnvloed werd door niemand minder dan Igor Stravinsky, werd sinds de jaren ’60 niet meer live uitgevoerd. SONICO blaast deze muziek nu nieuw leven in met een show die het publiek meeneemt op een reis door de tijd.

Een Avond vol Verhalen en Muziek

De voorstelling is meer dan een concert; het is een totaalbeleving. Met een zorgvuldig ontworpen lichtshow, theatrale intermezzo’s en projecties van solo danscreaties, belooft “FIVE, SIX, SEVEN, EIGHT… THE EDGE OF TANGO vol.2” een avond te worden die alle zintuigen prikkelt. Het persoonlijke verhaal van Rovira, die ooit als clown in een circus werkte om zijn terugreis naar Argentinië te financieren, voegt een extra dimensie toe aan de voorstelling en benadrukt de veerkracht en vernieuwingsdrang die ook in zijn muziek te vinden is.

De Kunstenaars achter de Muziek

Een ensemble van internationale musici, geleid door Lysandre Donoso en Stephen Meyer, brengt deze uitdagende muziek tot leven. Elk lid van SONICO draagt met zijn unieke achtergrond en talent bij aan een rijke, meeslepende klankwereld. Van de diepe klanken van de bandoneon tot de zoete melodieën van de violen, elk instrument vertelt zijn eigen verhaal binnen het grotere narratief van de tango nuevo.

Praktische Informatie

  • Datum: Zaterdag 2 maart 2024
  • Tijd: 20:00 uur
  • Locatie: Cultuurcentrum Scharpoord
  • Tickets: €20

Deze avond belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor iedereen die hart heeft voor de tango en bewondering voor muzikale pioniers. SONICO's vertolking van Eduardo Rovira's "Tango Buenos Aires" is niet alleen een concert; het is een eerbetoon aan de kracht van muzikale innovatie en de onbreekbare geest van een artiest die weigerde zich neer te leggen bij de gevestigde normen. Mis deze unieke kans niet om deel uit te maken van een muzikale revolutie die eens Buenos Aires op zijn grondvesten deed schudden.