vrijdag, augustus 19, 2022
20.5 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Een beloning voor tuiniergedrag

Op donderdag 19 mei 2022 zette schepen Anne Vervarcke-Pattyn namens het gemeentebestuur Patrick Verhoest en Martine De Block, een van de drie gelukkige winnaars in de bloemetjes met het boek ‘Ecologische tuin, van aanleg tot beheer’ van Velt. De twee andere geluksvogels, het gezin van Julien Peeters en het echtpaar Peter De Porre & Lilly Willems ontvingen het boek thuis.  

De winnaars werden geselecteerd na het invullen van een enquête over tuinieren van de dienst Klimaat, Milieu & Natuur. Doel van de enquête was peilen naar het tuiniergedrag van onze burgers. Deden de respondenten al beroep op de tuinrangers? Volgden ze een webinar of kregen ze bloemenzaad via hun lokale handelaar tijdens de jaarlijkse bloemenzaadactie? In tweede instantie werd bevraagd als de verkregen informatie ook heeft geleid tot aanpassingen in de eigen tuin waardoor de biodiversiteit werd verhoogd.  

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist zet namelijk volop in op sensibiliseren via het omscholen van onze tuinaannemers, gratis tuinadvies van een tuinranger, de jaarlijkse bloemenzaadactie, webinars rond ecologisch tuinieren, enz. Elke tuin kan een ecologische tuin worden en zo mee het verschil maken! Dat is ook de insteek van het nieuwe Velt-boek ‘Ecologische tuin, van aanleg tot beheer’. Auteurs Geertje Coremans en Greet Tijskens geven tips zodat jij én heel wat nuttige bezoekers (zoals bijen) volop van de tuin kunnen genieten. Een tof cadeau voor iedereen die zijn steentje wil bijdragen! 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen