vrijdag, mei 27, 2022
14.6 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Een figurantenrol in fictiereeks De club?

Op 11 april 2022 zijn in Knokke-Heist de opnames gestart voor de nieuwe tragikomische fictiereeks De club, die later te zien zal zijn op Eén en Prime Video (Amazon). De achtdelige reeks volgt drie koppels die vrienden worden in de wachtzaal van de dienst fertiliteit. Zij hadden hun toekomst al helemaal gepland, maar moeten er plots een nieuwe maken wanneer hun kinderwens niet zo vanzelfsprekend blijkt. Productiehuis deMensen/Skyline zoekt nog een aantal figuranten. Meer info hierover vind je op www.inthepicture.com  

of via bramvaesken@gmail.com  

  

In De club schittert een Vlaams-Nederlandse topcast met in de hoofdrollen Janne Desmet, Dominique Van Malder, Jade Olieberg, Evelien Bosmans, Roos Dickmann, Achraf Koutet en Lies Visschedijk. De reeks werd bedacht en geschreven door Leander Verdievel (Gevoel voor tumor), Sara Theunynck, Zita Theunynck (Arcadia), Hilde Pallen (Zie mij graag) en Astrid van Keulen, en wordt geregisseerd door Toon Slembrouck (Tom & Harry). Net als bij Gevoel voor tumor wordt een moeilijk maatschappelijk thema openhartig, zonder taboes en met humor benaderd. De club is dan ook een verhaal over hoop, liefde, vriendschap en humor in periodes van puncties, Pregnyl-spuiten en gierende hormonen  

Uit het leven gegrepen  

Een kindje krijgen: het lijkt vanzelfsprekend, kinderspel. Maar: 1 op de 6 koppels in België kampt met vruchtbaarheidsproblemen. Er is een steeds groter wordende club mensen in onze maatschappij die medische hulp nodig heeft om een kindje te kunnen krijgen. Steeds meer mensen worden dus plots lid van een club waar ze nooit deel van wilden uitmaken. Ook scenaristen Leander Verdievel en Zita Theunynck maakten onverwacht deel uit van de club. Die ervaringen waren de voedingsbodem voor De club.  

Scenarist Leander Verdievel (40) werd onvruchtbaar na een slopende kankerbehandeling. Over zijn strijd tegen kanker schreef hij de Eén-reeks Gevoel voor tumor. Nadien volgden turbulente jaren vol mislukte IVF-pogingen en een moeilijke adoptieprocedure, en kreeg hij het idee om een reeks te maken over die fertiliteitswereld die zo veel mensen kennen maar waar zo weinig wordt over gepraat. Een wereld waar veel onverwerkt verdriet is, maar evengoed onverwachte humor.    

De club is een coproductie van VRT en Les Gens (Gardner & Domm) voor Eén en Amazon. De reeks is in 2023 op Eén en Prime Video te zien.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen