vrijdag, april 19, 2024
HomeKnokke-HeistEen Hartverscheurend Afscheid

Een Hartverscheurend Afscheid

In een ontroerende ceremonie, die zaterdag plaatsvond in de overvolle aula ‘De Golfbreker’ van Uitvaartzorg Bleyaert, brachten honderden mensen een laatste eer aan Veronique Nobus. Deze geliefde jonge vrouw, voor velen een vriendin, bekend om haar stralende lach en zorgzame natuur, werd tragisch uit het leven gerukt door een gewelddadige daad van haar ex-partner op 4 december.

De impact van Veroniques leven en haar abrupte heengaan was voelbaar in de aula, waar bezoekers, staand door ruimtegebrek, de ceremonie volgden. De dienst werd verrijkt met muziek, foto’s en herinneringen die de essentie van Veronique’s persoonlijkheid en levenslust vingen. Van haar kinderjaren, getekend door een aanleg voor verzorging en een liefde voor creativiteit, tot haar volwassen leven als toegewijde verpleegkundige en familiemens, werd haar leven in beeld gebracht.

Haar vader, een gerespecteerde dokwerker, en haar halfzus Delphine deelden persoonlijke brieven die een blik wierpen op Veronique’s bruisende karakter en hun intieme familieband. Een bijzondere vermelding was er voor haar passie voor boogschieten en haar bewondering voor Nederlandstalige muziek en artiesten.

Vele inwoners en mensen van buiten Knokke-Heist, diep geraakt door dit verlies, kwamen samen in een golf van medeleven, waarbij velen hun steun betuigden en herinneringen deelden. Het afscheid werd afgesloten met het symbolische lied ‘Afscheid nemen bestaat niet’ van Marco Borsato, een moment waarop iedereen opstond en een hand op het hart legde ter ere van Veronique.