18.9 C
Knokke-Heist

Een heerlijk Jeugdpoëziefeest als start van de Poëzieweek 2023

Rond de titel “Het lijkt een Feestje” hebben een 400-tal jonge woordkunstenaars uit de regio Knokke-Blankenberge-Brugge hun ideeën en gevoelens op papier gezet. Dit gaf een verrassend mooi inkijkje in hoe zij een Feest op een ontroerende, blije maar ook soms ernstige manier beleven. De gedichten van de 18 genomineerden, verdeeld over twee leeftijdsgroepen, werden in een groots opgezette show aan het publiek gepresenteerd.

De wedstrijdjury met als voorzitters Frederik Lucien De Laere en Maud Vanhauwaert verkoos in de categorie 3e graad lager onderwijs “Kriebelfeest” van Wouter Spanoghe tot het mooiste gedicht. Hij kreeg voor dit vrolijk vers tevens de publieksprijs.
In de categorie 1e graad van het middelbaar onderwijs werd het boeiende “De donder in mijn hoofd” van Gilles van Assche tot winnaar verkozen. Julie Heymans ontving de publieksprijs voor het tedere “Elke dag feest”.

De gedichten werden door de jonge auteurs zelf op een groot scherm gedeclameerd waarna ze nog eens uitbundig en verrassend vertolkt werden door voordrachtkunstenaar Marieke De Maré daarin begeleid door pianist/componist Florestan Bataillie die ze ook muzikaal tot leven bracht. Het geheel werd enthousiast in goede banen gepraat door presentator Marieke Dermul.

Deze 17e editie van het spetterende en intens vrolijke jeugdpoëziefeest is een organisatie van de Marnixringen Knokke Blinckaert, Brugge Gruuthuse en Brugge Simon Stevin i.s.m. het Huis van de Dichter en uitgeverij Lannoo. De Marnixring is een serviceclub die als belangrijkste doelstelling heeft om de Nederlandse taal en cultuur te bevorderen, iets waartoe deze 400 jonge kunstenaars zeker bijgedragen hebben. 

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen