woensdag, mei 29, 2024
HomeKnokke-HeistEen laatste afscheid aan Eddy Storm

Een laatste afscheid aan Eddy Storm

Eddy Storm, een naam synoniem met feest en folklore in Heist, is op 75-jarige leeftijd overleden. Met een indrukwekkend traject als muzikant en grafisch ontwerper liet Eddy een onuitwisbare stempel achter op de lokale cultuur. Zijn dood op zaterdag 12 mei 2024 markeert het einde van een tijdperk, maar zijn nalatenschap zal nog lang voelbaar blijven binnen de gemeenschap.

Een leven gewijd aan muziek en cultuur

Eddy’s carrière begon in de jaren ’60 als drummer in verschillende bands en evolueerde naar een rol als zanger en toetsenist bij de coverband “Three Of A Kind”. Zijn passie voor muziek kende geen grenzen; hij componeerde ook de carnavalshit “’t is carnaval in Heist”, een nummer dat elk jaar weerklank vindt tijdens het feestgedruis.

Naast zijn muzikale carrière was Eddy ook een gewaardeerd lid van de Heistse Klakkertjes, een volksdansgroep die de folkloristische tradities van de regio levend houdt. Zijn betrokkenheid bij deze groep en zijn aanwezigheid bij de prinsenaanstelling van Heist Viert Carnaval, waar hij achttien jaar lang de muzikale omlijsting verzorgde, onderstrepen zijn diepe verbondenheid met de lokale cultuur.

De creatieve duizendpoot

Professioneel liet Eddy zijn sporen na in de grafische wereld met een eigen print- en drukwerkbedrijf, en later als medewerker bij de dienst Reprografie in het stadhuis van Knokke-Heist. Zijn grafische vaardigheden waren niet alleen een beroep, maar ook een uitlaatklep voor zijn creativiteit, die hij graag inzette voor de gemeenschap.

Eddy’s nalatenschap

Hoewel hij de laatste jaren van zijn leven in Sluis woonde, bleef zijn hart bij Heist. Zijn terugkeer naar het dorp tijdens carnaval was altijd een bijzonder moment, niet alleen voor hem maar voor iedereen die deel uitmaakte van deze festiviteiten. Het gemeentebestuur en talloze dorpelingen betuigen dan ook hun innige deelneming aan de familie van Eddy. Zijn verlies wordt diep gevoeld.