zaterdag, februari 24, 2024
HomeZoute.StyleEen Nieuw Tijdperk voor MS-Liga Brugge-Oostkust: Vernieuwing en Voortzetting van Engagement

Een Nieuw Tijdperk voor MS-Liga Brugge-Oostkust: Vernieuwing en Voortzetting van Engagement

In 2024 begint MS-Liga Brugge-Oostkust aan een nieuw hoofdstuk met een verfrissend bestuur. Patricia De Groote, een toegewijde en ervaren bestuurslid, neemt het stokje over als voorzitter van Lieve Mus, die na een decennium van toewijding aan de liga en haar schepenambt in Brugge, haar rol neerlegt. De Groote, momenteel werkzaam bij het gemeentebestuur Knokke-Heist, is zelf een persoon met MS en brengt een persoonlijk perspectief in haar nieuwe rol.

Parallel hieraan verwelkomt de liga Griet Soens als de nieuwe secretaris, een rol die 32 jaar lang werd vervuld door Johan Michielssens. Soens, die ook de diagnose MS heeft, is reeds actief binnen de organisatie, met name in het beheren van sociale media.

Een innovatief initiatief van De Groote en Soens is de oprichting van ‘Amalia’s’, een groep die Active MS’ers van Alle Leeftijden In Actie brengt. Dit project, gestart in 2023, organiseert om de twee maanden een activiteit zoals escaperooms, bowling en workshops in West-Vlaanderen, gericht op het samenbrengen van de MS-gemeenschap in een ondersteunende en leuke omgeving.

De bestuurswisseling werd feestelijk ingeluid tijdens een kerstviering in de Abdij Steenbrugge op 14 december 2023. Dit evenement, een fusie van muziek en verhalen, was een hartverwarmende bijeenkomst waarbij nieuwe jaarplannen en geschenken voor MS-patiënten werden gepresenteerd. Patricia De Groote benadrukte het belang van een ‘mooi MS-jaar’, waarin verbinding en steun centraal staan.

De MS-Liga Brugge-Oostkust, bekend om haar inzet voor mensen met MS, blijft onder de nieuwe leiding haar missie voortzetten: het organiseren van informatieve bijeenkomsten, het bieden van ondersteuning, en het creëren van bewustzijn rondom MS. Deze veranderingen in het bestuur symboliseren niet alleen een nieuwe fase voor de organisatie, maar ook een belofte voor continuïteit in de steun en hulp aan de MS-gemeenschap.

Het verhaal van de MS-Liga Brugge-Oostkust is een inspiratie voor velen. Het toont aan hoe toewijding, gemeenschapsgevoel en vernieuwing hand in hand kunnen gaan om een verschil te maken in het leven van mensen. Met een vernieuwd team en een reeks geplande activiteiten zet de MS-Liga haar reis voort, gedreven door hoop, veerkracht en gemeenschapszin.

Laat ons weten wat je denkt over de nieuwe ontwikkelingen bij MS-Liga Brugge-Oostkust! Deel je mening op sociale media en start een gesprek over de impact van gemeenschapsinitiatieven op de levens van mensen met MS.