zondag, augustus 14, 2022
27.9 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Een op de vier bestuurders te snel

De lokale politie Damme/Knokke-Heist controleerde vorige week tijdens verschillende verkeersacties de snelheid van 2.165 wagens. In totaal reden 535 bestuurders te snel. Een hardrijder haalde een snelheid van 127 kilometer per uur op een locatie waar slechts 70 is toegelaten. Hij moet zich binnenkort bij de politierechter verantwoorden voor zijn roekeloos rijgedrag. In een schoolomgeving reden bij de aanvang van de schooldag 40 van de 251 gecontroleerde wagens te snel.

De politie zette tijdens de verkeersacties 23 bestuurders aan de kant. Hiervan betaalden 18 hardrijders meteen hun snelheidsovertreding. Alle bestuurders legden een negatieve ademtest af. Een automobilist kreeg ook een waarschuwing voor een ongeldig verzekeringsbewijs. Hij krijgt 6 weken de tijd om zich in orde te stellen.

Het politieteam zet de flitswagen niet lukraak in. “Ons team selecteert de flitslocaties op basis van ongevallencijfers, informatie van snelheidsinformatieborden en eerdere controles”, verduidelijkt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “Locaties met een verhoogd veiligheidsrisico voor voetgangers en fietsers krijgen voorrang.”

In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd. Inwoners kunnen gevaarlijke verkeerssituaties steeds melden via het nummer +32 50 619 619. Niet-dringende meldingen kunnen ze doorspelen via het contactformulier op www.politie.be/5446.

1 REACTIE

  1. Hebben jullie al eens overwogen om tijdens het weekend controle uit te voeren op de Zoutelaan tussen Lippenslaan en Elisabethlaan?
    Dat is een waar formule-1 circuit! Succes verzekerd : waanzinnige snelheden, knallende uitlaten , keiharde muziek,etc.
    Talloze meldingen , ook aan de korpschef , halen NIETS uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen