HomePolitiezone Damme/Knokke-HeistEen op de vijf te snel tijdens verkeersacties

Een op de vijf te snel tijdens verkeersacties

De lokale politie Damme/Knokke-Heist controleerde vorige week de snelheid van 525 wagens tijdens verschillende verkeersacties. Een op de vijf gecontroleerde bestuurders reed te snel. Een hardrijder haalde zelfs een snelheid van 127 kilometer per uur op een locatie waar slechts 70 is toegelaten.

Het politieteam zette ook 26 bestuurders aan de kant. Hiervan reden twee automobilisten onder invloed van verdovende middelen. De politie trok hun rijbewijs meteen in. Een andere bestuurder was onder invloed van alcohol en moest zijn rijbewijs drie uren afgeven. Zeven personen liepen tegen de lamp omdat ze de coronamaatregelen niet respecteerden.

Het politieteam zet de flitswagen niet lukraak in. “Ons team selecteert de flitslocaties op basis van ongevallencijfers, informatie van snelheidsinformatieborden en eerdere controles”, verduidelijkt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “Locaties met een verhoogd veiligheidsrisico voor voetgangers en fietsers krijgen voorrang.”

De politie roept alle bestuurders op zich hoffelijk te gedragen in het verkeer en de snelheidslimieten te respecteren. In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd. Inwoners kunnen gevaarlijke verkeerssituaties steeds melden via het contactformulier op www.politie.be/5446.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers