zondag, april 14, 2024
HomeDammeEen Sjaal van Solidariteit

Een Sjaal van Solidariteit

In het hart van onze regio vond een bijzonder initiatief plaats: de creatie van een gigantische gebreide sjaal, een symbool van gemeenschapszin en solidariteit. Op 19 december 2023 kwamen bewoners van verschillende zorgcentra en lokale diensten in Brugge en omstreken samen om hun opmerkelijke project te presenteren.

Het project, een deel van de ‘Warmste Week’, was niet alleen een poging om een record te breken, maar ook een uitdrukking van collectieve inspanning en zorg. Nele Debbaut, centrumleider van De Brouwerij in Sijsele en Den Hoek in Westkapelle, beschreef de onderneming als een vonk die uitgroeide tot een groot kampvuur van enthousiasme en samenwerking. Deelnemers van 11 verschillende instellingen, waaronder WZC De Stek, LDC De Brouwerij, en vele anderen, bundelden hun krachten om een sjaal van 583 meter te breien. Opmerkelijk was de bijdrage van WZC Polderparel in Westkapelle, die maar liefst 200 meter voor haar rekening nam.

Deze onderneming was meer dan een fysieke prestatie. Het ging om de verhalen, de herinneringen, en de gemeenschapsgeest die tijdens het breien tot leven kwamen. In elke deelnemende instelling stond een ‘breipot’ waarbij mensen vrijwillig bijdroegen. De focus lag niet op fondsenwerving, maar op het beleven en het versterken van verbondenheid.

Het resultaat van deze inspanningen was niet alleen een indrukwekkende sjaal, maar ook een kleine donatie van 700 euro. Deze bijdrage symboliseert de solidariteit en de toewijding van de gemeenschap om jongeren te ondersteunen in het opgroeien met gelijke kansen.