woensdag, mei 29, 2024
HomeKnokke-HeistEen Standbeeld voor Graaf Leopold Lippens: Als blijvend eerbetoon aan een visionair...

Een Standbeeld voor Graaf Leopold Lippens: Als blijvend eerbetoon aan een visionair leider?

Leopold Lippens door de ogen van een tijdgenoot
Hugo Camps, een bekende schrijver en inwoner van Knokke, omschreef Lippens als “een opmerkelijke man, deels een curiosum, deels authentiek.” Deze beschrijving vat perfect samen hoe Lippens werd gezien door hen die het dichtst bij hem stonden. Hij was een man van uitersten, bekend om zijn directheid maar ook zijn poëtische inzichten. Zijn passie voor Knokke was oprecht; voor hem was de stad niet alleen een thuis maar een heiligdom, een plek waarvan hij de onbetwiste leider was.

Een permanent eerbetoon op het Alfred Verweeplein
Gezien zijn immense bijdrage aan de stad, stellen we voor om Leopold Lippens te eren met een standbeeld op het centrale Alfred Verweeplein, waar momenteel herinrichtingsplannen voor 2025-2026 worden voorbereid. Dit standbeeld zal niet alleen dienen als een fysiek eerbetoon aan zijn persoon, maar ook als een inspiratiebron voor toekomstige generaties over de impact van publieke dienst en gemeenschapsontwikkeling.

Een initiatief vanuit het hart van Brugge
De drijvende kracht achter deze petitie is Philippe Godfroy, een 28-jarige Bruggeling met een diepe verbondenheid met de zee en een sterke band met Knokke-Heist. Philippe zag het belang in van het erkennen van de rol die Lippens heeft gespeeld in de ontwikkeling van Knokke en heeft deze actie gestart om een passend eerbetoon voor Leopold Lippens te realiseren.

Samen sterk voor een waardig monument
Het is nu aan ons, de inwoners van Knokke-Heist, en alle belanghebbenden om de handen ineen te slaan en dit project te steunen. Door onze krachten te bundelen, kunnen we zorgen voor een waardig eerbetoon dat de essentie en de geest van Lippens’ leiderschap belichaamt. Ik roep iedereen op om deze petitie te tekenen en zo bij te dragen aan het realiseren van dit belangrijke monument.

Hier tekenen mocht je dit willen.