vrijdag, augustus 19, 2022
20.5 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Een tweede hoofdstuk voor babyspullen

Onze gemeente is de thuisbasis van bijna 5000 zelfstandigen (bron) en die vind je niet enkel in de Gouden Driehoek of in ‘t Walletje, maar ook online. Eén van de ondernemers die volledig achter de schermen werkt, is Marijn Vissers (30) uit Heist. Zij opende onlangs een tweedehands webwinkel met spullen voor baby’s van 0 tot 1 jaar.

“Het begon allemaal toen ik zelf zwanger was en vol goede moed aan de lijst met de babyuitzet begon,” vertelt ze. “Dat bleek een verrassend lange lijst te zijn en van de prijskaartjes viel ik al helemaal achterover.” Een hoop babyspullen nieuw aankopen, om die dan maar enkele maanden tot een jaar te gebruiken, dat zag ze niet zitten. 

Daarom opende ze vorige week Hoofdstuk Twee, een online tweedehandswinkel die specifiek gericht is op zwangere vrouwen en vrouwen met een baby. “Als (zwangere) mama is het niet eenvoudig om de tijd en de energie te vinden om op tweedehandssites en rommelmarkten te gaan zoeken naar de beste spullen voor jouw kleintje.” Dat werk neemt ze uit handen, zodat ouders toch voor de goedkopere én ecologische optie kunnen gaan, zonder de moeite. De website heeft heldere foto’s, een eerlijke beschrijving en is 24/7 open. “Zo genieten jonge mama’s van alle voordelen van tweedehands, zonder de nadelen.”

Wat kost zo’n “preloved” item dan? “De prijs van de producten op Hoofdstuk Twee is zo’n 40 à 50% goedkoper dan de originele verkoopprijs, terwijl de kwaliteit vaak bijna hetzelfde is.” Dat vindt Marijn zelf heel belangrijk, want voor onze kleintjes is alleen het beste goed genoeg. Vuile of beschadigde items halen de selectie dus niet.

Daarbij komt nog dat de ecologische impact van tweedehandsproducten slechts een fractie is vergeleken met nieuwe producten. “Zelfs de meest groene, lokaal geproduceerde, fairtrade producten verbruiken meer grondstoffen en energie dan iemand die iets tweedehands koopt en het in de was laat meedraaien.”

Een babyuitzet met tweedehandsspullen is dus goed voor de portemonnee én voor de toekomst van onze kinderen, zo hebben we het graag.

Meer info: https://hoofdstuktwee.be/ 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen