13.9 C
Knokke-Heist
woensdag, oktober 20, 2021

Een UiTPAS in onze regio wordt eindelijk voorbereid

De suggestie van gemeenteraadslid Cathy Coudyser om de lokale KH UiTPAS in te bedden in het Vlaamse UiTPAS systeem krijgt vijf jaar na datum concreet vorm. N-VA Knokke-Heist is tevreden dat Knokke-Heist samen met de andere lokale besturen een aanvraag indient voor de opstart van een regionale UiTPAS. “Dit is een belangrijke eerste stap. Als de aanvraag goedgekeurd wordt, kan een coördinator aan de slag om de UiTPAS concreet uit te rollen in deze gemeenten en aan te bieden aan alle inwoners van de Brugse regio.” weet Cathy Coudyser, gemeenteraadslid maar ook Vlaams parlementslid die het cultuur en erfgoedbeleid opvolgt.

In oktober 2016 stelde de N-VA bij monde van gemeenteraadslid Cathy Coudyser op de gemeenteraad voor om de bestaande UiTPAS Knokke-Heist in te bedden in het Vlaamse UiTPAS systeem van public vzw. “Dit geeft nog meer voordelen aan inwoners en tweede verblijvers.  Zo kunnen ze o.a. aan voordeeltarieven genieten van cultuur- en vrijetijdsactiviteiten in heel Vlaanderen. Bovendien kunnen kwetsbare inwoners aan en nog voordeliger kansentarief ook naar een vrijetijdsactiviteit.” gaf Coudyser toen mee. De meerderheid beloofde deze piste verder te onderzoeken.

Vijf  jaar later stemt het Knokke-Heistste  gemeentebestuur ermee in om met Brugge, Beernem, Blankenberge, Damme, Oostkamp, Torhout en Zuienkerke een gezamenlijke aanvraag in te dienen bij publiq vzw voor een UiTPAS regio Brugge. Cathy Coudyser reageert heel tevreden: “Het heeft een tijdje geduurd maar dit is een belangrijke stap voorwaarts om inwoners en tweede verblijvers de kans te geven te genieten van het ruime cultuur, museum en vrijetijdsaanbod in de Brugse regio en Vlaanderen. Hopelijk vormt dit de aanzet van nog meer en betere samenwerking op vlak van cultuur in de regio.” Deze UiTPAS bestaat reeds in verschillende regio’s in Vlaanderen zoals bvb. de Westhoek, het Meetjesland en Zuid-West-Vlaanderen. 

Lees ook deze artikels

- Advertisement -

Kneistikrant gebruikt cookies. Als je verder kijkt aanvaard je dus ook onze cookies!