17.6 C
Knokke-Heist

Een Visuele Schatkamer en €6000 voor de Alzheimer Liga

In een zinderende atmosfeer vol anticipatie onthulde kunstfotograaf Steven Thoelen, geprezen voor zijn unieke visie, onlangs zijn nieuwste meesterwerk in Burnel’s Boutique in Knokke. Het kunstwerk, getiteld “Herinneringen,” bracht een verkwikkende wind door de culturele scène en leverde een bijdrage aan een nobele zaak.

Deze moderne interpretatie van Da Vinci’s “Het Laatste Avondmaal” schitterde met een indrukwekkende cast van 22 grootmoeders, die samen een verbazingwekkende 2027 levensjaren vertegenwoordigen. Aangevuld met een alien, een blinde pianist, een monnik en drie obers, vormt het kunstwerk een fascinerend tableau vivant. Thoelen, geroerd door de aanwezigheid van enkele van de grootmoeders tijdens de onthulling, merkte op dat hun verhalen hem hadden geïnspireerd bij het creëren van dit kunstwerk.

Het kunstwerk, genaamd “Reminiscentie”, werd zorgvuldig samengesteld in de ontvangst- en verkoopruimte van wijnhandel Verivino in Sint-Truiden. Een overvloed aan vintage snuisterijen werd uitgestald op een lange tafel, die dienst deed als decor voor het kunstwerk, een tastbare herinnering aan vervlogen tijden.

Het kunstwerk zelf, verkocht voor € 6000 tijdens de veiling, symboliseert de verbindende kracht van herinneringen en het belang van hun behoud, vooral in de context van de verwoestende ziekte Alzheimer. Thoelen gaf met trots aan dat de opbrengst van de verkoop zou worden gedoneerd aan Alzheimer Liga Vlaanderen, een organisatie die zich inzet voor de ondersteuning van personen met dementie en hun mantelzorgers.

Krisje Tordoir, stafmedewerker educatie bij Alzheimer Liga Vlaanderen, prees Thoelen voor zijn empathie en inzet voor het project. De warme ontvangst van “Reminiscentie” bij Burnel’s Boutique, en de daaropvolgende aankoop door Sam Ahmad-Nys, mede-eigenaar van Vonn Global Art in Antwerpen, was een testament voor het belang en de relevantie van het kunstwerk.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen